mako
פרסומת

אוכלים נכון: סוכרזית

אנשים רבים משתמשים בממתיקים מלאכותיים בקפה או בתה, אבל לא בטוח שהבחירה שלהם מושכלת. שימוש יומי שלא תואם את ההמלצות על גבי האריזה עלול להיות מסוכן

פורסם:
הקישור הועתק

ברוב הממתיקים המלאכותיים שאנחנו מכירים אין קלוריות, ולמרות זאת אינם מומלצים, מטעמים בריאותיים. 

הנה דירוג הממתיקים, מן המומלץ ביותר ועד המזיק ביותר:

מקום ראשון: סוכרלוז
קיים במוצרים סוכרה-דיאט וסוכרה-לייט
נזקים אפשריים: לא ידוע על כאלה

מקום שני: אספרטיים
קיים בסוכרזית זהב
נזקים אפשריים: בצריכה מוגברת מעלה את הסיכון לסרטן, פגיעה במוח, נדודי שינה וכאבי ראש

מקום שלישי: סכרין
קיים במוצרים סוכרזית ומתוק-וקל
נזקים אפשריים: בצריכה מוגברת מעלה את הסיכון לבעיות ראייה, כאבי בטן ואפילו סרטן

מקום אחרון: ציקלמט
קיים במוצרים דיאטיפ וכמו-סוכר
נזקים אפשריים: ה-FDA קבע שמדובר בחומר מסרטן. עלול לגרום גם לגירויים במעיים, כאבי בטן, בעיות בכליות, עצירת גדילה אצל ילדים ונזק לעובר.