איש שמן (צילום: SXC)
אחרי חודש בארה"ב. בנאדם, תחזור לארץ! | צילום: SXC

איכשהו זה תמיד קורה: לא משנה כמה חרשנו את הרחובות והשבילים בחופשה שלנו, כמה הלכנו ברגל וכמה לא נחנו בכלל בכלל - כשאנחנו חוזרים לארץ אנחנו תמיד מגלים צמיג שומן שלא היה שם קודם, או במינוח מתאים יותר: מטען עודף. מחקר חדש, שבחן את הרגלי האכילה של 2,000 נופשים, מגלה שכמות המשקל שאנחנו מוסיפים במהלך החופשה תלויה ביעד הנסיעה - ונחשו מי המוביל בהשמנה.

אז מה בארה"ב גורם לנו כל כך להשמין? מה לא: המנות הענקיות, מזנוני ה-אכול-כפי-יכולתך והמחירים הנוחים יחסית, כל אלה הופכים את אמריקה ליעד הכי מסוכן להיקף המותניים שלכם. וכשאנחנו אומרים מסוכן אנחנו מתכוונים חושילינג מסוכן: החוקרים גילו שתיירים המטיילים ברחבי ארה"ב מעלים בממוצע 4 קילוגרמים במהלך שבועיים בלבד.

מי עוד ברשימה השחורה?

במקום השני ברשימת החופשות המשמינות ממוקמים האיים הקריביים, שכניה האקזוטיים של אמריקה, שם מעלים הנופשים כ-3.5 קילוגרמים בממוצע, אבל ההפתעה האמיתית היא שגם המדינות הידועות בזכות האיכות, ולא הכמות, נמצאות במקומות גבוהים ומבאסים ברשימה: צרפת ואיטליה, ממלכות הקולינריה, ממוקמות במקום השלישי והרביעי, מה שמלמד שכנראה יינות משובחים, גבינות ופסטות הם לא הדבר הכי מרזה בעולם. במקום החמישי מופיעות הטברנות המפורסמות של יוון, בשישי בריטניה, ואחריהן מדשדשות ספרד, פורטוגל ואפריקה.

כמקובל אצל המין האנושי, הנשאלים לא האשימו את עצמם בהשמנה הבוטה, ומצאו שלל אחראים אחרים. רבים מן הנשאלים האשימו את נדיבות המנות המוגשות במלונות והמסעדות, בשילוב עם הרגלי ההתבטלות הכלליים בחופשות, 4 מתוך 10 אמרו שאלכוהול הוא האשם, אחד משישה טען שהקינוחים היו מפתים מדי ואחד מחמישה - שהתוספות החינמיות בבתי המלון הן הן שורש הבעיה. למעשה, המודעות העצמית של הנשאלים הייתה עד כדי כך נמוכה, שמחציתם הבינו שעלו במשקל רק כשהסתכלו על התמונות מהחופשה.

>> נכנסתם למצברוח דיאטטי? בואו להכין את הירקות המוקפצים של רות סירקיס