4 רטבים לסלט שלא יחרבו לכם את הדיאטה
זאת לא בעיה למצוא רוטב דל שומן וקלוריות, וזו גם לא בעיה להכין אחד לבד. הבעיה היא שכמעט תמיד הרטבים האלה מתגלים כחיקוי מימי וכושל של רוטב אמיתי, עם טעם של כלום במקרה הטוב. חקרנו ופשפשנו, ומצאנו 4 מתכונים אחרים, שווים חבל על הזמן, בלי טיפת שומן (כמעט)


המרכיבים:
1 כפיתחרדלדיז'ון
2 כפיותחומץ בלסמי
מיץ מתפוז גדול אחד
מערבבים יחד את כל המרכיבים.
הרוטבנשמר במקרר לשבועיים-שלושה, ומתאים לסלטיםעם עגבניות מיובשות,תרד, לבבות ארטישוק או גרגירי חומוס, ובעצם כל סלט איטלקי או ים תיכוני.
>>לגרסת ההדפסה של המתכון:רוטב תפוז-בלסמי
רוטב יוגורט ושום
המרכיבים:
1-2 שינישוםכתושות
3/4 כוסיוגורטדל שומן
1 לימון גדול סחוט למיץ
2 כפיות חומץ בן יין
1/2 כפית פלפל שחור
מעט מלח
טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט הפלפל והמלח. טועמים, מתבלים במלח ופלפל ומאחסנים בצנצנת אטומה.
הרוטב נשמר במקרר לשבועיים, ומתאים בעיקר לסלט קיסרוסלט ניסואז.
>>לגרסת ההדפסה של המתכון:רוטב יוגורט ושום

רוטב מתקתק לסלט חסה (שימו לב, מכיל שמן)
המרכיבים:
7 כפות חומץ רגיל
5 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1 כפית מיץ לימון
פלפל שחור או לבן
1/4 כוס שמן
מערבבים היטב את כל החומרים.
הרוטב נשמר במקרר כשבועיים, ומתאים כמו כפפה לסלט חסהעם מלפפונים ירוקים.

רוטב צרפתי
המרכיבים:
1 שן שום כתושה
2 כפיות חומץ בן יין אדום
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית דבש
מערבבים יחד את כל המרכיבים (ידנית או במעבד מזון), ושומרים בצנצנת אטומה.
הרוטב נשמר במקרר לשבועיים, והולך עם כל סלט. מומלץ במיוחד על עליארוגולה, צנוברים, עגבניות ומלפפונים.
>>לגרסת ההדפסה של המתכון:רוטב צרפתי