ארוחה ברבע שעה: סלט קינואה מתקתק
לחוצים בזמן? הכינו את הסלט המהיר הזה, שמכיל את כל מה שצריך לתזונה בריאה וטובה. והאם ציינו שהוא גם טעים לאללה עם וינגרט חמוץ ומתקתק? אין לכם מה לחשוב פעמיים, רוצו להכין אותו
קינואה היא חומר גלם נפלא עם ערך תזונתי גבוה. היא נחשבת כדגן (היא לא), עשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים ואינה מכילה גלוטן. הפעם הכנתי ממנה סלט קליל וטעים, שלוקח רק רבע שעה של עבודה. נהדר לארוחת צהריים או לארוחת ערב קלילה ומהירה.

זמן הכנה: 5 דקות
זמן הכנה כולל: 15 דקות
עלות: כ-42 שקלים
המרכיבים:
500 גרם קינואה
1 חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות
1 בצל סגול פרוס דק
1 בטטה (יקרה מדי? החליפו בחצידלוריתחתוכה לקוביות)
חופן של כוסברה קצוצה
6-7 קורנישונים חתוכים לפרוסות. או 3 מלפפונים חמוצים במלח
50 גרם שקדים פרוסים, קלויים
לרוטב:
1 לימון סחוט
3 כפותמייפל(טבעי)
3-4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים כ-8 דקות. שימו לב ברגע שמופיעה נקודה לבנה בגרגיר הקינואה היא מוכנה. מסננים ומניחים בצד.
2. במקביל, מטגנים במחבת את הבטטה / הדלורית כ-8 דקות עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומוסיפים לסלט.
3. מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים לרוטב.
4. מעבירים לכלי את הקינואה, ואת שאר המצרכים, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.
* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!