מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

קישואים ממולאים באורז ופרמזן

עם המנה הזו הייתה סבתא פיפינה מפנקת את אבא שלי, כשהיה חוזר מבית הספר. אוכל של מאמות אמיתיות, שכל אחד יכול להכין

פורסם:
הקישור הועתק

"אני נוסע הביתה באוטובוס אחרי יום ארוך בבית הספר, ויודע שאמא בבית מכינה לי אוכל טעים ומנחם. אני נכנס בדלת וכבר מחכה לי על השולחן צלחת עמוסה בטוב - קישואים ממולאים עם המון פרמזן וניחוח משכר של אהבה באוויר". כך סיפר לי אבי היקר על הקישואים המדהימים שסבתא פיפינה הייתה מכינה לו. אפילו שזה אוכל של מאמות, ההכנה והמצרכים ממש פשוטים. רק קצת אהבה, והכל יוצא נפלא.

הקישואים של סבתא פיפינה
הקישואים של סבתא פיפינה. איזה זיכרון טעים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-50 שקלים

המרכיבים:
8קישואיםעגולים למילוי, מרוקנים מתוכנם
2 כוסותאורז
1/2 1 כוסות מים
כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
200 גרם פרמזן מגורר

לרוטב עגבניות:
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
300 גרם עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקישואים במים רותחים כ-5 דקות. במקביל, מבשלים את שתי כוסות האורז במים רותחים עם מלח ואגוז מוסקט למשך כ-10 דקות. מניחים הכל בצד.

2. מטגנים בסיר את הבצל. אחרי כ-3 דקות מוסיפים את השום ואת העגבניות, מערבבים, מתבלים ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים על אש נמוכה ובינתיים ממלאים את הקישואים.

3. מפזרים על האורז 150 גרם פרמזן. ממלאים את הקישואים ומבשלים בסיר עם הרוטב על אש נמוכה כ-30-35 דקות (אם יש לכם סיר מתאים, אפשר להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות). בודקים בעזרת מזלג אם הקישואים רכים.

4. פותחים את המכסה ומפזרים את 50 גרם הפרמזן הנותרים. מגישים.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!