mako
פרסומת

3 ארוחות צהריים קלות ומעולות לתחילת השבוע

אז מה נכין לצהריים - פסטה אלוהית עם בטטות צלויות ושמנת, נודלס מוקפצים עם בשר טחון או עוף בלימון כמו של מסעדות? האמת, לא צריך לריב, יש מספיק ארוחות צהריים בשבוע לכולן (ועוד קצת)

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
פרפלה ברוטב שמנת בטטה
פרפלה ברוטב שמנת בטטה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
הקישור הועתק

פסטה פרפלה ברוטב שמנת בטטה

מדי פעם אנחנו מקבלים תזכורת עד כמה המנות הוותיקות והבסיסות הן מוצלחות, וכמה לא במקרה הן הגיעו למעמד שהגיעו אליו. לאחרונה זה קרה לנו עם הפסטה הזאת, ברוטב שמנת ובטטה צלויה, ואנחנו מרגישים שלא לחלוק את זה יהיה פשוט לא הוגן. הסוד: צלייה מוקדמת של הבטטות עם שמן זית ותימין. זה הכל.

בשר טחון עם נודלס בנוסח סצ'ואן
צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן

בשר טחון עם נודלס בנוסח סצ'ואן

ככה עושים מסעדה תאילנדית בבית, בפחות מחצי שעה מכריכה לכריכה: מטגנים בצל, פלפל חריף וג'ינג'ר, מוסיפים בשר טחון ומקפיצים כמה דקות. מוציאים, ובאותה מחבת מקפיצים את הנודלס. עכשיו נשאר רק לאחד בין כל החבר'ה, להוסיף רוטב סויה ולפזר קצת בצל ירוק מלמעלה, בשביל הסטייל. בסין תמצאו את המנה הזאת בכל שוק אוכל שתגיעו אליו, והיא כנראה תהיה חריפה אש. כמה כיף שבבית אנחנו יכולים לשלוט בחריפות.

עוף בלימון
עוף בלימון | צילום: קרן ביטון כהן, The Kitchen Coach

עוף בלימון כמו במסעדה

נשארים בתחום האסייתי, ואפילו בתחום המסעדות האסייתיות. כמה פעמים אכלתם עוף בלימון חמוץ-מתוק במסעדה, וחשבתם כמה היה יכול להיות נחמד לשחזר את זה בבית? אז לכל אלה שכמונו, חוו את זה אבל לא עשו שום דבר עם התשוקה הזאת (או לחלופין עשו ונכשלו) - קבלו את המתכון של עז תלם, לחזה עוף מטוגן בבלילה עם הרוטב המדויק שאתם זוכרים מהמסעדות.

שיהיה שבוע שקט!