מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

3 מתכונים לארוחות ערב פשוטות לתחילת שבוע

נכון, חופש גדול וגם ככה הזמן איבד את המשמעות שלו פחות או יותר, אבל עדיין צריך להכין ארוחת ערב לכל המשפחה שמחכה להתכנס יחד בערב סביב צלחות עמוסות כל טוב. אלה 3 ההצעות שלנו

אוכל טוב
mako
פורסם:
פשטידת בטטות ותפוחי אדמה
פשטידת בטטות ותפוחי אדמה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל
הקישור הועתק

פשטידת בטטות ותפוחי אדמה

פשוטה וטעימה, וכוללת את כל החשודים המידיים בתחום חביבי הקהל: תפוחי אדמה, בטטות, קוטג', שמנת מתוקה וקצת קמח תירס. את כל אלה (ועוד קצת חומרים) מרכיבים לפשטידה פשוטה וטעימה שסוגרת פינה נהדרת לארוחת ערב. סלט קטן ליד, והסתדרתם.

סלט תפוחי אדמה ועוף

מתכון של נירה רוסו וישראל אהרוני שמושלם ליום ראשון, וזאת בזכות שימוש מושכל בשאריות עוף משישי (או עוף טרי מהגרילו, הכל טוב). את העוף חותכים בידיים לרצועות ומערבבים אותו עם תפוחי אדמה, בצל ירוק ובצל סגול, קוביות כמה שיותר קטנות של מלפפונים חמוצים, שיני שום קצוצות ופטרוזיליה קצוצה. הרוטב קלאסי: שמן זית, מיונז, חרדל, מיץ לימון וקצת מלח ופלפל. כיפי תמיד, ולפתיחת השבוע במיוחד.

סלט תפוחי אדמה ועוף
סלט תפוחי אדמה ועוף|צילום: נלי שפר, תפוחי אדמה, הוצאת כנרת זמורה ביתן

קציצות גבינה

גדולתן של הקציצות החביבות האלה היא שאחרי עשר דקות וצינון קל מתחסלת רוב התבנית, ואם במקרה נשארו כמה, הן מחוסלות בנשנושים גם הן. הכנתן מתאימה גם לקטנים מאוד, בזכות העובדה שאין באמת חשיבות לדיוק בצורה (הגבינה נמסה והן משתטחות באפייה בכל מקרה).

קציצות גבינה - ההכנה
קציצות גבינה - ההכנה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל
מצאתם טעות לשון?