מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

3 מתכונים לארוחות ערב פשוטות של תחילת שבוע

התפריט בראשון הזה כולל פשטידת פטריות גבוהה וטעימה, ושתי אפשריות לבצק ממולא בגבינה: אחת כוללת פיתות קטנטנות וחמודות שממלאים בגבינה ותפוחי אדמה, והשנייה אצבעות שמרים במילוי בגבינה חמימה ונמתחת וציפוי חמאה, אורגנו ושום

אוכל טוב
mako
פורסם:
אצבעות שמרים במילוי גבינה, אורגנו ושום
אצבעות שמרים במילוי גבינה, אורגנו ושום|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
הקישור הועתק

אצבעות בצק במילוי גבינה

נכון שלרוב אנחנו בוחרים מתכונים יותר מהירים, אבל למרות שיש כאן שתי התפחות, זהו מתכון קל שבקלים ובעיקר מאוד מתגמל: אצבעות בצק שמנמנות ממולאות גבינת פרמזן ומצופות בחמאה, שום אורגנו ועוד קצת פרמזן, כי אין דבר כזה יותר מדי.

פיתות ביס ממולאות

גם המתכון הזה כולל הכנת בצק מאפס (היי, אם ממש בא לכם לקצר תהליכים אז תשתמשו בפיתות ביס קנויות או מופשרות. זה גם בסדר) וגם פה התוצאה שווה בטירוף. הבצק ממולא בשילוב נהדר של פירה תפוחי אדמה וגבינה מגוררת, ואחרי המילוי כל הכדורונים האלה עוברים למחבת לטיגון איטי ויוצאים ממנה שמימיים ומענגים.אפשר ורצוי להוסיף למילוי פרמזן, מוצרלה או בצל מטוגן ולהגיש עם שמנת עם סומאק או צזיקי.

פיתות ביס ממולאות
פיתות ביס ממולאות|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

פשטידות פטריות

למרות הפטריות, הגבינה נוכחת ועוד איך גם בפשטידה הזאת, מהגבוהות שהכרנו. מי אמר שפשטידות חייבות להיות פחוסות? אם יש בבית ילדים בררנים אפשר לוותר על טימין ואולי על צ'ילי, אבל חוץ מהם אין מה לא לאהוב: פטה, קוטג', בצלים מטוגנים בחמאה וכל טוב.

פשטידת פטריות
פשטידת פטריות|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
מצאתם טעות לשון?