mako
פרסומת

קורט אבק כוכבים: כל המנות מתכנית פתיחת העונה של מאסטר שף VIP

חברי נבחרת ה-VIP לא קיבלו הנחת סלב, וכבר בפרק הבכורה נדרשו להכין שתי מנות כל אחד, וגם אתם מוזמנים להכין אותן בבית: מהשקשוקה של שי אביבי, דרך הסטייק של פנינה טורנה ועד החצילים של שלמה שרף. כל מתכוני התכנית

מערכת תכניות קשת
מאסטר שף VIP
פורסם:
הקישור הועתק

לכבוד פרק פתיחת העונה, השופטים שלנו בחרו להכיר את המתמודדים בדרך הטובה ביותר בעיניהם: דרך הבישול. כל אחד מהמתמודדים התבקש להכין מנת היכרות שמאפיינת אותו באופן הכי מדוייק שאפשר. אבל זה לא הכל, בתחרות כמו בתחרות, רגע לפני שהם חשבו שהקושי מאחוריהם, התבקשו המתמודדים להכין מנה נוספת, הפעם- מאולתרת, מאותם חומרי הגלם שהם בחרו למנה הראשונה.

רוצים לבשל כמו המתמודדים? קבלו את המתכונים המלאים:

המתכונים של שלומי אלדר:

קציצות בקר ברוטב עגבניות

תבשיל קציצות בשר עם רוטב פשוט וטעים הוא חתיכת אוכל מנחם. מתכון זריז שיסגור לכם את הפינה של הצהריים בחצי שעה.

תבשיל קציצות בשר
תבשיל קציצות בקר|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

כרוב ממולא באורז, בשר וצנוברים

עזבו לרגע את הפלפלים הממולאים הנוחים והבנאליים ופנו לירק מאתגר יותר אך משתלם בהרבה של עלי כרוב במלית בשר, אורז וצנוברים.

כרוב ממולא באורז ובשר וצנוברים
כרוב ממולא באורז, בשר וצנוברים|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

המתכונים של שלמה שרף:

פילה בקר עם מחית חצילים

יש מאכלים שעם הביס הראשון מחזירים אתכם לשורשים. נתחי פילה בשר צלויים, מוגשים על מצע סלט חצילים מצוין שמזכיר פטה כבד.

פילה בקר עם מחית חצילים
פילה בקר עם מחית חצילים|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

חציל ממולא בבשר

כדי ליהנות מהשילוב הנהדר של חצילים ובשר, לא חייבים להכין מוסקה: פרוסות חצילים מטוגנות במילוי פילה בקר, מבושלות ברוטב עגבניות עשיר ומרצה. התוצאה: חלום שמנוני וטעים.

חציל עם בשר
חציל ממולא בבשר|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

המתכונים של שי אביבי:

שקשוקה ארוזה בפיתה

דוקטור שקשוקה בהלם: מאפה מקורי ונהדר של בצק העוטף עגבנייה אפוייה, שבתוכה עדשים, ביצה, תרד וזעתר או בקיצור - שקשוקה משודרגת לעילא איך לא חשבו על זה קודם?

שקשוקה ארוזה בפיתה
שקשוקה ארוזה בפיתה|צילום: קשת, מאסטר שף VIP
פרסומת

קסטה מסקרפונה וריבת עגבניות

בא לכם קינוח שהוא לא עוד עוגה בחושה? נסו את הקינוח המיוחד הזה: קסטה של בצק אפוי עם מלית מתוקה של ריבת עגבניות פיקנטית בציפוי קרם אנגלז. עכשיו רק תחליטו מאיזה צד אתם מתחילים לאכול.

קסטה מסקרפונה וריבת עגבניות
קסטה מסקרפונה וריבת עגבניות|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

המתכונים של פנינה טורנה:

סטייק פילה על קרם פורצ'יני

נתח בשר עסיסי ואיכותי הולך נהדר עם פטריות. טוחנים במהירות קרם ערמונים ופטריות פורצ'יני, צורבים את סטייק הפילה צ'יק צ'ק על מחבת והנה - ארוחה שנראית כמו מיליון דולר בכלום עבודה.

סטייק פילה על קרם פורצ'יני
סטייק פילה על קרם פורצ'ינ|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

קרפ פורצ'יני על פירה ערמונים וארטישוק אה-לה-רומנה

לפעמים צריך לאכול מנה מושחתת כדי לזכור מאיפה באנו: קרפ עדין במילוי פטריות פורצ'יני, מוגש על מצע פירה ערמונים חם ומלטף לצד לבבות ארטישוק שהוקפצו בשמן זית. פינוק חורפי אמיתי.

קרפ פורציני על פירה ערמונים
קרפ פורצ'יני על פירה ערמונים וארטישוק אה-לה-רומנה|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

למתכונים של עדן הראל:

דג מרוקאי חריף לצד לחם פרנה

אנחנו לא צריכים הרבה יותר מזה: תנו לנו דג ברוטב חריף-חריף בסגנון ים תיכוני, מוגש לצד לחם פרנה מרוקאי אותנטי חם וטרי שנאפה במקום וומבחינתנו יש מזרח תיכון חדש.

דג מרוקאי ים תיכוני ולחם פרנה
דג מרוקאי חריף לצד לחם פרנה|צילום: קשת, מאסטר שף VIP
פרסומת

לוקוס בריבת פלפלים

דג טוב כמו לוקוס לא צריך הרבה: עגבניות, שום ויאללה לתנור. כשהוא ייצא משם, נשדך לו ריבת פלפלים מתקתקה בכלום עבודה. יאללה, לשולחן.

לוקוס בריבת פלפלים
לוקוס בריבת פלפלים|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

המתכונים של אבי נוסבאום:

שוק עוף ביין

אוהבים מנות שמצריכות סיר אחד בלבד? זה המתכון עבורכם: שוקי עוף שטוגנו קלות ובושלו ביחד עם ירקות שורש, תימין ובקבוק יין אדום. מכינים תוספת חביבה ליד וזהו, אתם מסודרים.

שוקי עוף ביין
שוקי עוף ביין|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

עוף במלח וירקות שורש

מחפשים מנה בסיסית ונהדרת לשבת בלי יותר מדי עבודה? שוקי עוף במלח גס לצד תפוחי אדמה ובטטות שנצלים לאטם בתנור בכלום עבודה.

עוף במלח וירקות שורש
עוף במלח וירקות שורש|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

המתכונים של איה קרמרמן:

מנגולד ממולא בבשר

הנה מנה נחמדה ומקורית לאירוח: עלי מנגולד ממולאים בשר טחון, עגבניות, בצל ופטרוזיליה שטוגנו, שניצל סטייל, עם פירורי לחם וביצה. קצת סלסת עגבניות קלילה ליד ואתם מסודרים.

מנגולד ממולא בבשר
מנגולד ממולא בבשר|צילום: קשת, מאסטר שף VIP
פרסומת

קציצות בתבשיל מנגולד ומש

תבשיל מזין, ביתי ומעט חרפרף של קציצות בקר ברוטב עשיר עם עלי מנגולד ושעועית מש. אורז בצד ויש לכם ארוחה שלמה.

קציצות בתבשיל סלק ושעועית , מנגולד ממולא בבשר
קציצות בתבשיל מנגולד ומש|צילום: קשת

המתכונים של בטי רוקאווי:

פילה לוקוס בפלפלים ובתיבול הודי עדין

נוסעים קצת מזרחה עם פילה לוקוס מאודה בתיבול קארי ופלפלים מלאי טעם וצבע.

פילטים מטוגנים של דג
פילה לוקוס בפלפלים ובתיבול הודי עדין|צילום: קשת

פילה דג צלוי

גם דגים יכולים להיות נשנוש. פילטים של דג מטוגנים בשמן ובחמאה שכל מה שהם צריכים זה נגיעות מלח אטלנטי איכותי ופלפל שחור.

פילה לוקוס בפלפלים
פילה דג צלוי|צילום: קשת

המתכונים של דורית רביניאן:

תבשיל פרסי מלא קטניות ועשבי תיבול

המטבח הפרסי ידוע בחיבתו הגדולה לקטניות ועשבי תיבול. תבשיל עשיר שמחבר את שתי האהבות הגדולות האלה יחד למנה עשירה מלאת טעמים.

תבשיל פרסי מלא קטניות ועשבי תיבול
תבשיל פרסי מלא קטניות ועשבי תיבול|צילום: קשת
פרסומת

חביתת תרד ועשבי תיבול

חביתה משודרגת שמחה וירוקה עם תרד, ערימות של עשבי תיבול ומעט שמנת מתוקה. היכונו לאומלט אמיתי.

חביתת תרד
חביתת תרד ועשבי תיבול|צילום: קשת

המתכונים של נועם טור:

סלט חריף ומעיף

מתחשק לכם מנה שהיא הרפתקאה? נסו את הסלט המיוחד הזה המכיל פומלה, פפאיה, עגבניות שרי עור דג מטוגן ועוד המון הפתעות.

סלט חריף
סלט חריף ומעיף|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

דניס בתנור וסלט פומלה חריף

מה הקשר בין דג לפומלה? תתפלאו, כשהוא אפוי ביחד עם שמן זית, שום ועשבי תיבול ולצד סלט פיקנטי וייחודי, מדובר בשידוך מוצלח במיוחד.

דניס בתנור
דג בתנור וסלט פומלה|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

למתכונים של נורמן עיסא:

מג'דרה עם פרגיות

מנה עסיסית ועשירה אך עם זאת מזינה? לקחנו: סטייק פרגית בזעתר, מוגש על מג'דרת בורגול ועדשים וטחינה לצד סלט ירוק חריף בשביל הטעם.

מג'דרה עם פרגיות
מג'דרה עם פרגיות|צילום: קשת, מאסטר שף VIP
פרסומת

מג'דרה מבורגול ועדשים לצד עגבניות, בצל ירוק וחתיכות פרגית

הנה סיר שקשה להתנגד לו: ארוחה שלמה המכילה פרגיות, עדשים ובורגול ועגבניות, שיהיה קצת צבע בצלחת.

מג'דרה מבורגול ועדשים
מג'דרה מבורגול ועדשים לצד עגבניות, בצל ירוק וחתיכות פרגית|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

המתכונים של אתי לוי:

קציצות בקר ברוטב אדום חריף

לפעמים צריך לחזור לבסיס ופשוט ליהנות: קציצות בקר ברוטב פיקנטי ואדמדם בחצי שעה עבודה.

קציצות בקר ברוטב אדום חריף
קציצות בקר ברוטב אדום חריף|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

קציצות דג לוקוס וגרגרי חומוס

הכינו את הלחם הטרי: קציצות מלוקוס, מלך הדגים, שמשכשכות בתוך רוטב חריף עם עגבניות, גרגרי חומוס, פפריקה ושום.

קציצות דג ברוטב אדום חריף
קציצות דג ברוטב אדום חריף|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

מאסטר שף VIP, שלישי, 21:00

מצאתם טעות לשון?