שם: בת-שי עוז

גיל: 26

מהיכן בארץ: תל אביב

תאריך לידה: 20.5.1994

מצב משפחתי: רווקה

מקצוע: בלוגרית אוכל בהתהוות ודיילת אוויר בחל"ת

חשבון אינסטגרם/פייסבוק: batshai

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

1. אני שונאת קפה.
2. מידת הנעליים שלי ממש קטנה ביחס לגובה שלי (37 ו-1.72).
3. אני מפתח תקווה במקור.
4. יש לי חגורה חומה בקראטה.
5. מתה על הקרדשיאנס.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
לנועה קירל, הייתי שואלת אותה אם היא רוצה שנהיה חברות.

מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
כשאמא שלי הייתה חולה, היינו מבלים את סופי השבוע אצל דודה שלי כדי שאמא שלי תוכל לנוח. היינו ישנים אצל דודה גילה בשישי שבת, ובכל שבת בבוקר היינו מכינים יחד ארוחת בוקר. אני לא זוכרת בדיוק איזו מנה זאת הייתה אבל השבתות תמיד היו מלאות בזיכרונות של מאפינס, פנקייקים או ברדפודינג שהייתי עוזרת לדודה שלי להכין. את המאפינס היינו מכינות באופן ספציפי מהספר של אהרוני, ולדעתי זה המתכון הראשון שהכנתי לגמרי לבד.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
הכנתי סיר ג'חנון חמאתי במו ידיי (מהמתכון המושלם שלי שמופיע באינסטגרם), לבראנצ' שבת חברים. כולם הגיעו בשבת בבוקר ורק חיכו לג'חנון שלי בציפייה, אחרי שהלהבתי אותם במשך שבוע. בעשר בבוקר גיליתי שהתנור כבה באמצע הלילה והג'חנון לא היה קרוב ללהיות מוכן. עם המון נחישות של חברים שלי, הסיר נאכל כולו במוצאי שבת אחרי שבילה כל השבת בתנור שלהם.

מה המאכל שלא תסכימי לטעום בחיים ולמה?
אני תמיד בעד לנסות ולטעום הכל, הדבר היחיד שהרתיע אותי אי פעם זה חרקים. אבל יצא לי לאכול ולנסות מלא דברים מוזרים כמו מדוזה במזרח, בשר יען, צלופחים, חלזונות ועוד רבים וטובים. אני ממש שונאת קפה, אז מוותרת מראש על טעימה של כל מה שמכיל קפה.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
חמאה, קמח וביצים.

איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
מדיח.

מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
תמיד לחשוב על העונתיות של המרכיבים ואיזון טעמים.

מה הטריק שלך במטבח שאת לא יכולה בלעדיו?
כשאני מטגנת בצל, אני תחילה מטגנת אותו בלי שמן בכלל, נותנת לו "להזיע" ולאבד מהנוזלים הפנימיים שלו כדיי שיתרכך יותר מהר. רק כשהוא מתחיל להשחים מעט אני מוסיפה מעט שמן.

איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, את זוכרת במיוחד ולוקחת איתך להמשך?
השופטים אמרו לי שאני מתאימה בגנים שלי לאהרוני, ובתור מעריצה מספר אחת אין מחמאה גדולה מזו. ושיש לי אינטליגנציה של חיבורים.

מהי מנת הדגל שלך?
אני גרועה בלבחור מנה אחת שאני ממש טובה בה. זה מצחיק אבל אני חושבת שהחביתה שאני עושה הכי טעימה שיש. יש לי אפילו סרטון הדרכה באינסטגרם שלי לחביתת עננים מושלמת.

מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
החלום הרטוב ביותר שלי הוא לאכול סושי ביפן כמן שצריך, אבל הדבר הכי קרוב שיצא לי לחוויה שכזו הייתה ארוחת "אומקסה" בניו יורק. Omakase is a Japanese phrase that means “I’ll leave it up to you”, כלומר מדובר בסוג של ארוחת טעימות המוכתבת על פי קצב האכילה של הסועד, על מנת שיקבל כל מנת סושי באופן הטרי ביותר, בו האצה במרקם קריספי והאורז והמילוי בטמפרטורה ספציפית מאוד. לי יצא לאכול ב-KAZUNORI, המסעדה האהובה עליי בניו יורק, שמגישה רול סושי שאוכלים בידיים. הישיבה בה היא רק סביב בר, ככה שהרול מגיע ישירות מהסושי-מן אל הלקוח תוך מספר שניות, קרנצ'יות מטורפת של האצה, ובניגוד למה שאנחנו מכירים - האורז בטמפרטורה חמימה בעוד שהדג או הרכיכה שמתכרבלת לה בתוך הרול היא קרה. אחת החוויות הקולינריות האהובות עליי בחיי עד כה, שמשלבת טעמים ומשחק בטמפרטורות וקראנץ׳, ואת כל היופי הזה חייב לאכול רק בידיים.

וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו על זה.
אני יכולה להיות הכי פלצנית שיש באוכל, אבל תכל'ס אני מתה על אורז לבן עם קטשופ.