שם: עדי ויינברג

גיל: 37

מהיכן בארץ: תל אביב

תאריך לידה: 13.6.83

מצב משפחתי: רווקה, ואמא ללואי בת 3.5

מקצוע: אמנית יוצרת מוסיקאית זמרת ובשלנית

חשבון אינסטגרם/פייסבוק: adi_weinberg , Adi Weinberg 

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

1. יש לי תואר ראשון במשפטים.
2. כשהייתי בת 18 ליוויתי את שרית חדד באירוויזיון.
3. כשהייתי בהריון הייתי זמרת ליווי של רד בנד ושל מוש בן ארי והופעתי עד הרגע האחרון של ההיריון.
4. תכננתי ללדת בלידה טבעית בבית שלי, אבל נאלצתי להתפנות לבית החולים ועברתי ניתוח קיסרי דחוף.
5. בגיל חמש הלכתי לאיבוד בגינה ציבורית והבת של הזמרת מירי אלוני מצאה אותי ולקחה אותי לביתם, ומירי אלוני והבן שלה לקחו אותי לסיבוב בשכונה כדי שאזהה את הבית שלי. זה לא קרה ולבסוף הגענו לתחנת משטרה ממנה המשפחה שלי לקחה אותי. אחרי שני עשורים פגשתי את מירי אלוני במקרה בחנות ביפו, וכשסיפרתי לה את הסיפור שרץ במשפחה וביקשתי להגיד תודה, היא הסתכלה עליי ואמרה לי שזאת טעות ושהיא לא זוכרת דבר כזה.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
הייתי רוצה לבשל למעצבת קוקו שאנל, הייתי מאכילה אותה טוב טוב ואומרת לה - אין צורך לדבר, תאכלי ותנוחי, זה הזמן שלך להיטען.

מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
הייתי ילדה שמאוד אוהבת אוכל וטועמת מהכל. אני זוכרת אותי כילדה ממש קטנה, בערך בגיל ארבע נכנסת למטבח של סבתא שלי המרוקאית ומחטטת בסירים ומריירת.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
היו לי מלא פדיחות במטבח ואני מניחה שגם תמיד יהיו, כי זה חלק בלתי נפרד מהעשייה. היו פעמים שדברים נשרפו, לא נאפו, לא תפחו או תפחו יותר מידי. היו גם דברים שיצאו לא טעים ועוד.

מה המאכל שלא תסכימי לטעום בחיים ולמה?
חרקים למיניהם. רק מהמחשבה על זה יש לי בחילה.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
שמן זית קורינייקי של מסיק מגל, מלח ים אטלנטי ועגבניות שרי מתוקות וטריות.

איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
מחבת טובה.

מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
תבשלי מהאינסטינקטים שלך ומהלב.

מה הטריק שלך במטבח שאת לא יכולה בלעדיו?
צריבה. הטריק שלי הוא לחמם מחבת טוב טוב, להוסיף שמן זית ולשים את חומר הגלם שאני רוצה לצרוב (למשל עגבניות שרי) אבל לא להזיז את המחבת עד שאני מריחה קצת שרוף, ורק אז להזיז את המחבת ולתבל. הצריבה הזאת מוציאה טעמים מטורפים מהירק ומכניסה טעמים מדהימים לתבשיל.

איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, את זוכרת במיוחד ולוקחת איתך להמשך?
וואו היו כמה מחמאות שהמיסו לי את הלב, אבל בעיקר מחמאה שקיבלתי ממיכל, שאמרה לי: "יש לך מתנה - הקול שלך, את שרת והזמן עמד מלכת. אני רוצה להגיד לך שקיבלת עוד מתנה וזו היד שלך. אני צופה לך עתיד רחוק". המחמאה הזו נכנסה לי עמוק אל תוך הלב וכל פעם שאני חושבת על המילים שלה הן עושות לי צמרמורת.

מהי מנת הדגל שלך?
כל מנה שקשורה לדג. הוא יכול להיות טרי בצורת סשימי, צלוי בתנור או כבוש.

מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
אני חושבת שזה היה אבטיח מוחמץ של השף אדר לוטן. לקחתי ביס ונדהמתי. הביס הזה נשאר איתי שבועות אחר כך. לוטן הוא השף הצעיר וכל מנה שלו שטעמתי הייתה נהדרת.

וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו על זה.
לפעמים יש לי שילובים הזויים של מתוק ומלוח, או חמוץ וחריף או כולם יחד. לפעמים זה מושלם ולפעמים זו נפילה.