שם: תאיר מורדוך

גיל: 48

מהיכן בארץ: תל אביב

תאריך לידה: 17.9.1972

מצב משפחתי: נשואה +3

מקצוע: מאמנת אישית ועסקית, מנכ"לית מיזם NOWME ומנהלת קהילות לנשים ברילוקיישן

חשבון אינסטגרם/פייסבוק: tairmordoch ,Tair Mordoch

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

1. הייתי אחות בצבא ועבדתי שנתיים בתל השומר.
2. יש לי עוד ארבעה אחים מהממים והם אחת הסיבות שחזרתי לארץ.
3. הבנות הגדולות שלי נולדו בהפריה חוץ גופית אחרי זמן רב של טיפולים.
4. הילדות שלי נולדו במשקל 1.400 והיו כמעט חודשיים בפגיה.
5. לכל מקום אליו אני מגיעה בעולם, אני מזמינה מקומות למסעדות המומלצות לצהריים ולערב.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
הייתי רוצה לבשל לטוני רובינס ולשאול אותו איך הוא עושה את זה.

מהי החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
אני זוכרת שכילדה עמדתי מול חלון קטן במטבח של אמא שלי ודמיינתי שיש לי תוכנית בישול. אז כמעט לא היו תוכניות בישול ושודרו בעיקר בעיקר חדשות וכדורגל. תוכנית בישול הייתה נראית לי הרבה יותר מעניינת והחלטתי שתהיה לי תוכנית בישול. זה עדיין חלום שאני רוצה להגשים.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
כשגרנו בסינגפור, הייתה לי פיליפינית שבישלה, וכל פעם שהיא הייתה נוסעת לחופשה, הייתי שורפת לפחות סיר אחד. הסיבה היא שהייתי רגילה לשים משהו על הגז והיא הייתה דואגת לסיים את הבישול.

מה המאכל שלא תסכימי לטעום בחיים ולמה?
קוטג', ביצה קשה וכל מה שהיה בקונטיינרים בקיבוץ, אני לא אוכלת.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
פלפל חריף, כפיר ליים, רוטב סויה.

איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
מעבד מזון ידני ומיקסר חשמלי.

מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
"במטבח לא עומדים". אמא שלי לא ידעה לבשל כלום, אבל ממנה למדתי את אחד הדברים הכי חשובים במטבח. בגלל שהיא מאוד לא אהבה שאני מבשלת לה במטבח, היה לנו סיכום שאשאיר אחריי נקי, כאילו לא בישלתי. עד היום אני לא עומדת ליד סיר ואני מנקה הכל גם תוך כדי הבישול.

מה הטריק שלך במטבח שאת לא יכולה בלעדיו?
אני מסדרת לעצמי את כל סדר הפעולות בראש, לפני שאני מתחילה לבשל. ככה אני יכולה לבשל הרבה מנות, בזמן די קצר.

מהי מנת הדגל שלך?
בצלים ממולאים על מצע של יוגורט.

מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
קיפוד ים במסעדה יפנית עם כוכב מישלן, וזה היה מטורף וטעים ממש.

וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו עליו.
כנפיים ברוטב צ'ילי קנוי. אני יודעת להכין רוטב כזה לבד, אבל לא תמיד יש לי זמן.