האודישנים של מאסטר שף ממשיכים גם הערב (שלישי אחרי החדשות, קשת 12), אבל היינו חייבים לעצור לרגע למען חלום אחד קטן שלנו. בפרק האחרון הגיעה לאודישן אילנה ויסמן שנולדה במקסיקו, ובמהלך האודישן שלה היא דיברה על המדינה שרק מלשמוע את השם שלה כבר התחלנו לחלום על חופשה מתוקה במדינה האקזוטית. אם נהיה מציאותיים, ייקח עוד קצת זמן עד שנוכל לטוס, אז במקום לשקוע בחלום הרטוב, החלטנו לאסוף את המתכונים שיגרמו לנו להרגיש קצת כמו במקסיקו – אבל בבית. מוכנים אמיגוס?

מרגריטה קפואה

אין דרך טובה יותר להכניס את האווירה המקסיקנית הביתה מלהכין קוקטייל טוב כפתיח. מצאנו לכם מתכון נפלא למרגריטה קפואה שמתבססת על טקילה, המשקה האלכוהולי שהכי מאפיין את מקסיקו. כל מה שתצטרכו לעשות זה לקחת כוסות יפות, תרכיז לימונענע, בקבוק טקילה, קוביות קרח וליקר תפוזים. תאמינו לנו, כמה שלוקים מהמשקה המרענן ואתם כבר מתחילים לדבר בספרדית.

>> למתכון המלא של מרגריטה קפואה של תמי סירקיס אקרמן 

קוקטייל מרגריטה (צילום: shutterstock | Tom Bartlett)
קוקטייל מרגריטה | צילום: shutterstock | Tom Bartlett

נאצ'וס ביתיים

זה הנשנוש המושלם מול סרט, סדרה או פרק של מאסטר שף, ובתכל'ס? פשוט מתאים כמעט לכל סיטואציה. הנאצ'וס האלה הרבה יותר טעימים מכאלה שקונים בסופר, הרבה יותר בריאים וממש קלים להכנה. רונן יוחננוב סידר לנו מתכון שגם לעצלנים שבנינו יהיה כוח להכין אותו. אנחנו מבטיחים לכם שאחרי שתכינו את זה פעם אחת, אתם תזכרו בדיוק איך מכינים אותם לפעם הבאה. המלצה שלנו: תגישו את החתיכות היפות האלה לצד מטבל אבוקדו או סלסלת עגבניות.

>> למתכון המלא של נאצ'וס ביתיים של רונן יוחננוב 

נאצ'וס ביתיים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
נאצ'וס ביתיים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

 קסדייה פלפלים

אחד המאפיינים המובהקים של המטבח המקסיקני הוא תירס ושעועית. מהתירס מכינים גם את הטורטיות הנפלאות שבאות בטוב בכל ארוחה. אז הנה לכם סגירת פינה מושלמת: קחו טורטיות, תירס, אבוקדו, גבינות, שמנת וקצת ירוקים טריים – והנה לכם טוסט משודרג, קל להכנה ועוד יותר קל לזלילה. אנחנו בטוחים שתתמכרו.

>> למתכון המלא של קסדייה פלפלים של ענת לבל 

קסדייה פלפלים שתפ  (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קסדייה פלפלים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

תירס מקסיקני מתובל ועסיסי

כבר הזכרנו שהתירס הוא שחקן מרכזי בתרבות האכילה המקסיקנית, אז החלטנו להקדיש לו מתכון במיוחד רק בשבילו. כשהתירס מגיע לבד, הוא מקבל את כל הכבוד שמגיע לו. כאן הוא נעשה בתוך רוטב של יוגורט עזים ומצופה בגבינת פרמזן – גם לכם זה נשמע כמו ביס חלומי? לכו לסופר, קנו כמה קלחי תירס ותתחילו במלאכה, אל דאגה זמן העבודה קצר.

>> למתכון המלא של תירס מקסיקני מתובל ועסיסי של שי-לי ליפא 

תירס מקסיקני (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
תירס מקסיקני | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

טאקו בר מקסיקני

אם אתם נמצאים במצב של בין רעב לנשנוש – מצאנו לכם פתרון מושלם. לפניכם ארוחה קלילה עם טוויסט מקסיקני שיעיף לכם את היום גבוה גבוה: נתחי בקר מוקפצים בתערובת תבלינים לטינית, עם גוואקמולי קרמי ונהדר, סלט עגבניות צבעוניות ופיקנטית וכל מה שצריך כדי להכניס את מקסיקו הביתה מבלי לצאת מהבית. כשטועמים מזה, אפשר לעצום עיניים ולדמיין שאתם נמצאים על חוף בקנקון.

>> למתכון המלא של טאקו בר מקסיקני של עז תלם 

טאקו בקר מקסיקני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
טאקו בקר מקסיקני | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

צ'ילי קון קרנה בבירה

גם לשעועית יש מקום מרכזי במטבח המקסיקני, וצ'ילי קון קרנה זו מנה קלאסית של המטבח הזה. אמנם תדרשו בסבלנות בזמן שתבשיל השעועית והבשר מתבשל, אבל אין דבר יותר כיף ומנחם ממנה כזו ביום חורפי ועוד במצב שאנחנו די סגורים בבית. אנחנו מבטיחים לכם שלא תתחרטו, ומי יודע? אולי זאת תהיה אפילו מנת הדגל שלכם מעכשיו.

>> למתכון המלא של צ'ילי קון קרנה בבירה של בל קפצן 

צ'ילי קון קרנה (צילום: stockcreations, Shutterstock)
צ'ילי קון קרנה | צילום: stockcreations, Shutterstock