מתמודדת מאסטר שף אתי מורד קיבלה השבוע את סינר הזהב השני בסך הכל עד כה בעונה ובכך הבטיחה את מקומה בנבחרת. מורד הצליחה להמם את השופטים עם מנה של דג בחלה – שאולי נשמעת פשוטה, אבל גרמה לאייל שני לכנות אותה "קדושה".

>> למתכון לדג בלחם של אתי מורד

משהו במנות שמסתתרות בתוך בצק מצליח להפתיע ולרגש בכל פעם מחדש. זה לא רק החיבור בין האלמנטים, שכל אחד מהם טעים בנפרד אבל ביחד זה וואו אחד גדול, אלא גם אפקט ההפתעה שמצליח להרטיט את הטועמים. רגע לפני שבוע נוסף של אודישנים, צללנו להיסטוריה של מאסטר שף ומצאנו עוד כמה מנות בלתי נשכחות שהוגשו בלחם.

 

 מרק עגבניות בקערת לחם

זה אולי לא טריק חדש, אבל זה מפתיע בכל פעם: לוקחים כיכר לחם (בין אם שהכנתם בעצמכם או קנויה), מרוקנים את תוכנה ושופכים מרק חם ומבעבע שזה עתה התבשל בסיר ליד. בגרסה של עדי סיון מהעונה השמינית, מדובר במרק עגבניות קטיפתי שמתאים בול למזג האוויר הנוכחי.

>> למתכון למרק עגבניות בקערת לחם

מרק עגבניות בקערת לחם  (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
מרק עגבניות בקערת לחם | צילום: יעל יצחקי, mako אוכל

 

לחם ממולא בשר ופטריות

כבר בעונה הראשונה של התוכנית, המתמודד אלקנה ביטון הבין שבצק שעוטף מנה מופלאה מצליח לשדרג אותה בכמה וכמה ברמות. כדי ליישם את הכלל הזה, הוא הכין לחם ממולא בבשר, פטריות ועשבי תיבול – ולנו יש את המתכון, שלגמרי עובר את מבחן הזמן.

>> למתכון ללחם ממולא בשר ופטריות

השופטים טועמים את מנת הלחם של אלקנה
השופטים טועמים את מנת הלחם של אלקנה

חלה ממולאת קונפי ברווז

כשמתמודדי העונה השמינית קיבלו את משימת חלקי הפנים, הם התקשו להתמודד איתה – חוץ ממתמודדת אחת, ליאור אוחיון, שיצרה לצד שחר לוי וגל קספרס את אחת מהמנות הזכורות ביותר בעונה. מדובר בעוגת חלה הממולאת בקונפי ברווז ומצופה בגלסאז' של תפוז סיני מתקתק. מסובך? אולי, טעים? בטירוף.

>> למתכון לחלה ממולאת בקונפי ברווז

 

עוגת חלה מהחלומות (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
עוגת חלה מהחלומות | צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

תבשיל כבש ואנטרקוט בבצק

כשלוקחים בצק ומכניסים לתוכו בשר זה מדהים, אבל מה קורה כשמכניסים שני סוגי בשר? זה בדיוק מה שעשה זוכה העונה השביעית, יהודה עמר, באחת מהמנות הכי מטריפות שלו. לא די בתערובת הבשרים המופלאה, עמר עשה שימוש גם בשמן פשתן בוכרי שהקפיץ את כל העסק לרמות חדשות.

>> למתכון לתבשיל כבש ואנטרקוט בבצק

 

תבשיל בשר כבש ואנטריקוט מכוסה בצק (צילום: בני גם זו לטובה, מאסטר שף)
תבשיל בשר כבש ואנטריקוט מכוסה בצק | צילום: בני גם זו לטובה, מאסטר שף

מאפה במילוי תפוחי אדמה ובשר

מנת השמבורכ של מתמודד העונה השביעית יהוידע ניזרי מכילה כל מה שצריך כדי להיות מאושרים: תפוחי אדמה רכים שנמעכים לפירה, בצלים מקורמלים, בשר ורוטב צ'ימיצ'ורי חמצמץ. כל היופי הזה מוגש בתוך מאפה שמרים שמנמן שעוטף את כל היופי הזה ומעניק לו בית חם.

>> למתכון למאפה במילוי תפוחי אדמה ובשר

 

שמבורכ- מאפה במילוי תפוחי אדמה ובשר (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
שמבורכ- מאפה במילוי תפוחי אדמה ובשר | צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף

ביף וולינגטון

טוב, מודים שפה אנחנו קצת מרמים כי לא מדובר באמת בלחם, אבל זה בצק, אז לגמרי מותר לנו. המנה הזו זכתה כבר לכמה גרסאות לאורך ההיסטוריה של מאסטר שף, אבל בגרסה של ויקטוריה גוברמן ומוזנא בשארה מהעונה השביעית עושים שימוש בבצק עלים קפוא, מה שמקל קצת על כל העסק. כמעט בלתי אפשרי להסביר את ההתרגשות שנוצרת כשפורסים את המנה הזו, אז נמליץ לכם פשוט לשחזר אותה בעצמכם.

>> למתכון לביף וולינגטון

ביף וולינגטון (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
ביף וולינגטון | צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף