לא כל אחד נולד עם סכין, כף ומצקת ביד, או לחילופין עם כישרון להבדיל בין כוסברה לפטרוזיליה. חיים בינינו אנשים אמיצים שהולכים על הקצה ומתקיימים אך ורק על חביתה במחבת, וגם אותה שורפים לפעמים. אז אם אתם מאלה ששורפים את סיר האורז או מחשיבים קטשופ כרוטב לגיטימי לפסטה, צללנו עבורכם לארכיון של מאסטר שף (העונה החדשה בקרוב בקשת 12) כדי לחפש מתכונים שיתאימו לכל בשלן מתחיל. מה אתם אומרים, נוותר על הפיצה הקפואה להיום?

פיתה-מאקי
פיתה-מאקי (צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת)
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

אם אתם מאלה שברגע שהרעב גובר, המאמץ הגדול ביותר שלהם הוא להכין פיצה-פיתה בתנור - למה שלא תגוונו קצת? במקום איטליה, תרחיקו ליפן ותכינו לעצמכם סושי ירקות מפיתה. כל מה שאתם צריכים זה לקחת את הפיתה, להוציא ירקות מהמקרר ולגלגל אותה סביב הירקות, ויש לכם ארוחה שאף אחד לא יסרב לאכול אותה הודות לניבה קרן אור, שהשתתפה באודישנים לעונה השביעית. אל דאגה, אתם לא צריכים להיות אשפי גלגול מדופלמים בשביל זה.

>> למתכון המלא של פיתה-מאקי

אורז מלא עם גזרים ועלים ירוקים
מנת האורז של אייל שני
מאסטר שף, אייל שני, אורז, גזר | תמונת AVI:

לאורז יש קסם מיוחד. כל מה שצריך לעשות איתו זה פשוט לשים אותו בסיר, להוסיף לו מים רותחים ותוך רבע שעה הוא מוכן לאכילה. אבל אם תוסיפו לו כמה חתיכות של גזר ועשבי תיבול, הוא ישודרג בכמה רמות ויהיה מעדן שלא תפסיקו לאכול ישר מהסיר. אז קדימה, תפשילו שרוולים ונסו את המתכון של אייל שני.

>> למתכון המלא לאורז מלא עם גזרים ועלים ירוקים

סלט גזר, סלק ומלפפון
סלט גזר וסלק (צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת12)
סלט גזר וסלק | צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת12

אם אנחנו כבר בענייני חיתוכים ונמאס לכם מהסלט הפשוט של מלפפון-עגבנייה, הנה מתכון לסלט לא רגיל, אבל מאוד קליל של ויקטוריה גוברמן, מתמודדת העונה השביעית. הוא טעים, מהיר, אסייתי ומכינים אותו ממש בכמה דקות. מה צריך בשבילו? מלפפונים, גזרים, סלקים וקצת שומשום לקישוט. אם כבר תיכנסו לשוונג ותרצו לשדרג את האווירה, תצטרכו לקצוץ קצת בוטנים.

>> למתכון המלא של סלט גזר, סלק ומלפפון

עוגת בננות ושוקולד
עוגת בננות ושוקולד (צילום: עודד מרום, מאסטר שף, ספר המתכונים עונה 2)
עוגת בננות ושוקולד | צילום: עודד מרום, מאסטר שף, ספר המתכונים עונה 2

דמיינו ריח של אפייה יוצא מהתנור ומתפשט בכל הבית. קחו את הבננות השחומות שנמצאות בקערה, תוסיפו קצת קמח, כמה ביצים, חמאה, שמנת חמוצה, ולכל הטוב הזה גם שוקולד מריר, ותוך שעה תהיה לכם עוגת בננות מטריפה של מיכל אנסקי. מבפנים היא לחה ומלמעלה פירורי הקראמבל שלה מתפצפצים בפה כמו עוגיות חמאה. מבטיחים לכם שלא תפסיקו ליישר את התבנית.

>> למתכון המלא של עוגת בננות ושוקולד

עוגת ביסקוויטים
פרוסת עוגת ביסקוויטים קלאסית (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
פרוסת עוגת ביסקוויטים קלאסית | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

אם אתם מאלה שכל הזמן שורפים עוגות, אל דאגה, דאגנו לכם למתכון שלא מצריך שימוש בתנור בכלל. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להצטייד בחבילת פתי-בר, גבינה לבנה, כוס חלב וממרח שוקולד. ההכנה היא סופר פשוטה – מערבבים, מסדרים, מקררים ומגישים, ואתם הופכים להיות המלכים של הארוחה. מדובר באחד מהמתכונים הקלאסיים ביותר של התוכנית שנעשה על ידי לא אחרת מאינה קראבצקי, זוכת העונה הראשונה אי שם לפני עשור, אבל תאמינו לנו שהוא לגמרי שורד את מבחן הזמן. 

>> למתכון המלא של עוגת ביסקוויטים