בשבוע שעבר הצליחה מתמודדת מאסטר שף עדן גינדי להסעיר את הרשת עם מנת הגרמקנודל שלה, קינוח אוסטרי מסורתי אותו בחרה להגיש לשופטים באודישן הגורלי שלה. "זאת המנה הראשונה שהכנתי בחיי", סיפרה גינדי רגע לפני הטעימה, "הייתי בכיתה ו' בערך ולא הצלחתי למצוא מתכון נורמלי בעברית. תרגמתי מתכונים עד שהגעתי למשהו שלפי סבא ואמא שלי היה הכי קרוב למקור".

הקינוח הצליח לרגש במיוחד את השופט ישראל אהרוני, שהחליט להעניק לגינדי את סינר הזהב היחיד שברשותו ובכך להכניס אותה היישר לתוך הנבחרת. "זה כמו לנגוס בענן, זה רוך שאי אפשר להסביר אותו", הוסיפה מיכל אנסקי שהתענגה על כל ביס.

מרגע פרסום המתכון של גינדי, רבים החליטו לשחזר את המנה המיוחדת, ואפילו שגרירת אוסטריה בישראל, הגברת האנה ליקו, התייחסה לסערה בחשבון הטוויטר שלה וחידדה שגרמקנודל כהלכתו מגישים עם חמאה מומסת ולא עם רוטב וניל, כפי שבחרה גינדי לעשות. מי שעוד לא נשאר אדיש לתופעה הוא השף-גלסייר שטפן מאכר, בעלי "שטפן ג'לטו" בתל אביב שהחליט באופן יוצא דופן להגיש ללקוחותיו גרמקנודל בסוף השבוע האחרון.

כאמור, הספיישל הוגש בבית הקפה-גלידרייה הפועל ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב תמורת 45 שקלים, אך על פי מאכר, הוא יימכר גם בסוף השבוע הבא לאור ההצלחה. "אוכלים את זה בחורף באתרי סקי לארוחת צהריים בדרך כלל", מספר מאכר. "בתוך הגרמקנודל המקורי יש ריבת שזיפים, חמאה ופרג, אפשר גם להוסיף רוטב וניל, אבל זה לא משהו שקיים במקור".

 

הגרמקנודל של שטפן ג'לטו (צילום: שטפן מאכר)
הגרמקנודל של שטפן ג'לטו | צילום: שטפן מאכר

View this post on Instagram

A post shared by Artisanal Gelato Chef Parlour (@stefan_gelato)

לדברי מאכר, שעלה ארצה מאוסטריה לפני כתשע שנים ופתח את המקום לפני כשנתיים, המנה הפכה ללהיט בקרב יוצאי אוסטריה וגרמניה שהגיעו למקום, אבל גם בקרב מי שלא בהכרח מורגל לטעמים העזים. "המון אנשים הגיעו ואהבו את זה, גם אנשים שמכירים את זה מהבית, אבל גם אנשים שלא הכירו את המנה לפני ואהבו אותה מאוד. זה דבר טעים, אבל מיוחד".

יש סיכוי שהמנה תהפוך לקבועה בתפריט?

"לא נגיש את זה באופן קבוע כי זה דורש המון עבודה, וגם בעייתי לקחת גרמקנודל הביתה, צריך לבוא ולאכול את זה חם במקום. זה לא כמו שטרודל לדוגמה, שאפשר לקחת הביתה ולחמם. זה משהו שצריך לאכול מיד".