אמש (שני) מנת האודישן של אלעד כהן עוררה סערה בקרב שופטי מאסטר שף. מצד אחד עמד השף אייל שני שאמר שהצלחת שלו משעממת ונראה כאילו נשפכה בטעות חומצה על הסלט שלו, ומהצד השני עמד השף ישראל אהרוני שהגן כמעט בחירוף נפש על המתמודד שעמד שם בשקט וספג את הכל. שוחחנו עם כהן ביום שאחרי, כדי לשמוע איך הוא קיבל את המילים הקשות של שני, ומה חשב על התמיכה מאהרוני.

"לראות את האודישן שוב זה כאילו משגר אותך חזרה לסיטואציה", מספר לנו המאסטר שף המתחיל, "אתה נזכר בגב שנתפס ונמתח מהלחץ מהרגע שהשופטים התווכחו בניהם, זה היה מרגש אבל קשה. אני מסתכל על עצמי מהצד ורואה בחור חזק שעומד בסיטואציה שלא כל אחד היה מסוגל לעמוד בה, מחזיק את עצמו למרות הביקורות המעורבות. לקחתי את הטוב מהסיטואציה ולא אמרתי 'וואו, אייל שני ממש לא אהב' אלא 'וואו, שלושה אהבו וזה מדהים'. עם זה רצתי הלאה".

ובכל זאת, זה לא נעים לשמוע את המילה "חומצה" בהקשר לאוכל שלך.
"הייתה סיטואציה מורכבת באודישן, לשמוע ביקורת כזאת קשה וחריפה מבן אדם שאתה מכבד ומעריך זה לא קל, אבל זה בידיים שלך מה שאתה עושה איתה - לוקח את זה כלקח ולומד ממנה או שאתה נותן לזה להוריד אותך. אני מנסה לשפר מה שהם אמרו ולא ליפול שם עוד פעם". 

ישראל אהרוני (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת12)
"ראיתי אותו מחייך וידעתי שהוא מאחורי" | צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת12

"גם הטיפ שחיים כהן אמר לי בסוף האודישן אחרי שקיבלתי את הסינר, זה לקח. אולי נכנסתי בטווסות יתרה עם חזה מנפח והייתי צריך להיות קצת יותר צנוע. זאת לא הייתה המטרה שלי מראש, זה לקח שלמדתי מהסיטואציה ואני יכול להבין למה זה הפריע להם. אני שם כדי לשמוע מה אנשי מקצוע מהמעלה הראשונה חושבים על האוכל שאני מגדיר כטוב, אז שווה להקשיב לכל מילה, פסיק ונקודה".

התרגשת כשאהרוני תמך בך?
"הוא מהמם. אני מעריץ ענק שלו, של הידע שלו בבישול ואיך שהוא ניגש לכל הסיטואציה, זה היה מחמם את הלב. במחשבה שלי זה היה האי הבטוח שבו עמדתי. כשהיה ממש סוער והייתי צריך איזו הרמה בסיטואציה הזאת, הצצתי לאהרוני, ראיתי אותו מחייך וזה השרה עליי רוגע וביטחון, ידעתי שהוא מאחורי. הרגשתי שהוא התחבר, הוא ראה בי משהו". 

אבל עם כל הסערה שהתחוללה באולפן, בסופו של דבר כהן הצליח להוכיח את עצמו וקיבל סינר. התגובות שאחרי לא איחרו לבוא, ועטפו אותו בחום ואהבה. "ואוו זה טירוף חושים, אנשים מהעבר יוצרים איתי קשר, משפחה, חברים. כל החוויה הזאת הופכת אותך ואתה מקבל חיבוקים ואהבה מכל כיוון וזה מחמם את הלב, מפרגן ומדהים".

"באודישן הייתי חייב לתת את המקום ולדבר על אמא. לא באתי מאיזה מטבח עדתי, אין לי יכולות משם, אבל זה ממש לא אומר שלא דאגו לי מא' עד ת' כשהייתי ילד. החיבור שלי עם אוכל לא מגיע ממתכונים או הכוונה שמאחורה, זאת הדאגה שמישהו מראה למישהו אחר, זאת הענקת אהבה, זה החיבור שלי. באתי מהרגשי אל המתכונים ולא להפך. אחרי השידור אמא כתבה לי הודעה שממש חיממה את הלב, כמה היא גאה והתברכה בי ודברים שמורידים לחלוחית בעין".