"זה סוג של הדחקה שאני לא אוכלת את זה"
חברי נבחרת מאסטר שף עוברים הערב (שלישי) מקלאסיקה אחת לאחרת – מדג צפון אפריקאי לגפילטע פיש, וכנראה שעבור כמה מתמודדים, זאת הולכת להיות משימה לא כל כך פשוטה. מיטל רייכל חוזרת כמה שנים אחורה אל הקציצה שמציפה זיכרונות מסבתא שלה, ולא מצליחה לעצור את הדמעות. האם היא תצליח לעמוד במשימה וליצור מחווה מרגשת שתעלה אותה למרפסת?
אחרי שחברי נבחרת מאסטר שף התמודדו עם השלב הראשון במשימת ההדחה שכולה דגים, עם קלאסיקה צפון אפריקאית - החריימה או הדג המרוקאי, הגיע אתגר חדש ולא פחות מפתיע. הערב (שלישי, אחרי החדשות, קשת 12) הם יצטרכו להתמודד עם קלאסיקה מהמטבח המזרח האירופאי – הגפילטע פיש.
מיטל רייכל שלא אכלה את קציצת הדג הטחון כבר יותר משבע שנים, שיתפה את השופט ישראל אהרוני על התחושות שלה בזמן המשימה. "אני לא אוהבת את הקציצה הזו כבר המון שנים", אמרה תוך כדי שהיא מוחה את הדמעות, "נראה לי שזה סוג של הדחקה שאני לא אוהבת אותה, כי זו הקציצה של סבתא שלי. מאוד קשה לי לצאת מהקופסה כשיש לי את הקלאסיקה הזאת בראש".
מסתבר שבתור ילדה היא דווקא די חיבבה את המאכל שסבתא הכינה, היא פשוט לא זכרה את זה. "אמא שלי אומרת שאהבתי לאכול את זה", הודתה בפני אהרוני, "שאפילו אהבתי את הג'לי, אבל אני לא זוכרת את זה". האם היא תצליח לעמוד במשימה ואפילו ליצור מחווה מרגשת לסבתא שלה שתעלה אותה למרפסת?