שם: שגיא קרן

גיל: 30

מהיכן בארץ: תל אביב

תאריך לידה: 10.11.1988

מצב משפחתי: רווק

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך: 

  • החיה שהכי מפחידה אותי ביקום זו יונה.
  • אני אוכל את ארוחת הצהריים שלי בשעה 11:30 לכל המאוחר, הרגל מהצבא.
  • אני שונא מתוק. אני מעדיף חטיפים מלוחים במקום שוקולדים או גלידות.
  • לפני כמה שנים נרשמתי לתוכנית "משחקי השף". לא התקבלתי, הפסד שלהם.
  • קפה לא מעיר אותי אלא דווקא מרדים אותי.

מה אתה יותר, אוכל רחוב או מולקולרי? 
רחוב, למי יש זמן לסנן ספירות?

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה? 
אילן רמון, ללא ספק. דמות משמעותית כל כך בחיי הציבור הישראלי. היה לי כל כך הרבה לשאול ולדבר איתו, וכמובן להציע לו אוכל יותר טוב מארוחת אינסטנט בחללית.

מהי החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?
בתור ילד, הייתי עובד בחופשות הקיץ במטבח של חנות האוכל המוכן של דודה שלי. הייתי עוזר לקלף ולטגן בצלים, לנקות סירים ענקיים ועזור לארוז אוכל וסלטים ללקוחות.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח? 
זוכרים את מנת הטעימה העיוורת של הבייגלה ממולא מעורב? בזמן שהזרקתי פנימה את הטחינה, התפוצץ לי הסקוויזר וכל העמדה, הצלם ואני נמרחנו בטחינה עם פטרוזיליה. טוב שזה ירד בעריכה.

למי אתה הכי אוהב לבשל?
אני הכי אוהב לבשל לחברים. הם יגידו לי מה הם חושבים על האוכל שלי באמת, זה דבר טוב ומלמד .

מה אתה הכי אוהב לאכול? 
בימי שישי אחר הצהריים אני אוהב להכין חומוס טרי וחם, עם בצלים בלימון וחלה מתוקה בצד. ככה אפשר לפתוח את הסופ"ש בכיף.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
קמח, שמרים ומים. כל מתכון טוב מתחיל בשלושתם.

מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול? 
מיכל אנסקי אמרה לי להוריד שטאנצים ולהיות יותר עצמי. וזה נכון. אוכל פשוט, בלי ניסיון לחקות אחרים, זה אוכל מנצח. בנוסף, ישראל אהרוני אמר לי לטעום את האוכל של עצמך.

רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לעמוד הפייסבוק הרשמי של "מאסטר שף"

מה יכתבו עליך בעיתון אוכל נחשב?
שגיא קרן: היזם שהביא את ההייטק לתחום האוכל ועשה מזה מיליונים.

מה הסטייה הקולינרית שלך? 
הסטייה הקולינרית שלי היא מאפים. אי אפשר לקחת מהם את הריח הטרי מהתנור, את הטעם והמרקם הממכר, ואת העובדה שהם יכולים להיות ראשונה, עיקרית וקינוח.

מהי מנת הדגל שלך?
לחמנייה מאודה (באן) עם בשר כתף מפורק בבישול סו-וויד ארוך, עם חמוצים אסיאתיים בצד ונגיעות של שמנת חמוצה ובוטנים מלמעלה. פשוט סה"כ.

מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
ארוחה על טהרת עגבנייה ירוקה. בוסר. צ'יפס עגבנייה ירוקה מטוגנת, סטייק עגבנייה ירוקה, קרפצ'יו, חמוצים. מסתבר שבאטלנטה ג'ורג'יה, במקום שהתארחתי בזמן נסיעת עסקים, יש קטע עם עגבניות ירוקות.