רגע לפני הגמר הגדול של מאסטר שף (שבת, 21:15 בקשת 12), יצא חיים כהן לסיור קולינרי בעוטף עזה, יחד עם מנחם הורוביץ. ומי היו השפים האורחים? שלושת הפיינליסטים של מאסטר שף: גל קספרס, ונסה וידל אביטן ושחר לוי.

זו הפעם הראשונה של ונסה וגל בשדרות, אבל שחר כבר מכיר את העיר ואפילו מעיד שהסצנה הקולינרית התפתחה עם השנים. הם נכנסו למסעדה מקומית, שם קיבלו משימה שלא נראתה בעונה הזו של התכנית: להכין שניצל מקומי בגרסת מאסטר שף. "אין כמו שניצל", התלהב שחר. "שניצל זה משפחה, זה בית".

אז מה בחרו להכין המתמודדים? ונסה הלכה על גרסת שניצל משודרגת - שניצל עם קוקוס: "זה לא מתוק, אלא כמו פירורי לחם, אבל יש משהו פתאום מוזר שקורה בפה, זה וואו". גל בחרה בשניצל עם בצק פילו במקום פירורי לחם, והלכה עם סימן ההיכר שלה: שניצל חריף. שחר לעומתן בחר בציפוי של קורנפלקס לגרסת השניצל שלו.

ומהו הטיפ של מנחם הורוביץ למתמודדים בגמר? "הכי חשוב להיות קול, כלומר לנשום, לא לפחד כשאתם עומדים מול החבורה הזאת של השופטים". 

במהלך הסיור הקולינרי, פגשו הורוביץ וכהן בכמה מתושבי העוטף, שסיפרו כי המסעדות הן חלק חשוב מהרווחה והחוסן של תושבי הדרום: "אחרי 15 שניות וריצה לממ"ד, משפחות כאן באות לקפה ועוגה, לתפוס פינת שפיות", אמרה נירה שפק, תושבת כפר עזה.

השף חיים כהן, פעיל באיגוד המסעדנים ושופט מאסטר שף, מודה: "יש צרות גדולות מאוד למסעדות בארץ, ועם כל הכבוד לי ולקולגות בתל אביב, הבעיה פה יותר חמורה. המון זמן הם סובלים מהטרדות של קסאמים, לכן הם צריכים יחס מיוחד, לקבל יותר. יש פה קולינריה שפורחת לא פחות מתל אביב".

אז אחרי שהתרשמו מהמסעדות ומהרמה הקולינרית בשדרות, הגיע הרגע בו השופט מנחם הורוביץ אמר מה הוא חושב על השניצלים של הפיינליסטים: "אם זו הרמה של השניצל, אין ספק שהגמר הולך להיות מרתק מאוד". 

חיים כהן והפיינליסטים של מאסטר שף מבשלים בעוטף אקס
מבחן הטעימות של מנחם הורוביץ. חיים כהן ושלישיית הגמר של מאסטר שף | צילום: מתוך "תכנית חיסכון", קשת 12