הידעתם? בכל עוגיית פתי בר יש בדיוק אותו מספר חורים
אנחנו מכירים אותה מגיל קטן, חייבים אחת ליד הקפה ובעוגת ביסקוויטים היא פשוט כובשת כל פעם מחדש. רגע לפני שמתמודדי מאסטר שף הופכים עוגיית פתי בר מתוקה למנת גורמה מלוחה, הנה כמה דברים שלא ידעתם על העוגייה הנוסטלגית

איפה הכל התחיל
עוגיית הפתי בר הראשונה יוצרה ב-1886 בצרפת על ידי לואי לה-פבר אוטיל. עד מהרה החלו להופיע חיקויים ובנסיון לשמור על המקור נתן לואי לעוגייה את השם 'הפתי בר המקורי'. כמה זמן זה החזיק? האמת שדי הרבה. השם של העוגייה נשמר וגם הגרסאות החדשות מסביב לעולם הוכנו על פי אותו מתכון ונשאו את אותו שם. היום אפשר להשיג אותה בארץ ובעולם במגוון של טעמים אבל דבר אחד לא משתנה – הצורה.
לפתי בר שלי 4 פינות
כפי שכבר ציינו אלף גוונים (טוב קצת פחות) וטעמים לפתי בר אבל צורה יש רק אחת והיא קלאסית ומלאת מחשבה. מאחורי העוגייה המלבנית עם החריצים הקטנים לאורך כל צלעותיה יש הגיון מסדר. ארבעת הפינות של המלבן מסמלות את 4 עונות השנה. עד כאן נורמטיבי סה"כ. לאורך כל צלעות הביסקוויט יש 52 חריצים שכוללים בתוכם את הפינות. למה 52? לכבודם של 52 שבועות בשנה וזה לא נגמר בזה. חדי הבחנה ישימו לב שעל גבי כל פתי בר קלאסי יש חורים קטנים וליתר דיוק בדיוק 24 כאלה כמספר השעות ביממה. עכשיו גשו אל עוגיית הפתי בר הקרובה אליכם ותספרו.
כן, זה משמין
הביסקוויט הנחמד הזה שהולך ממש טוב עם קפה שווה לסנדביץ' שהייתם יכולים לאכול במקומו וכנראה שאיתו גם הייתם מגיעים רחוק יותר לתוך היום. ב-4 עוגיות יש 150 קלוריות, שזה בערך 37 קלוריות לעוגייה. אנחנו חושבים שזה בדיוק מה שצריך כדי לפתוח את היום אבל זה רק אנחנו וצנצנת העוגיות הסטנדרטית שלנו.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו לעמוד הפייסבוק הרשמי של "מאסטר שף"
לא רק עוגת ביסקוויטים
לצד הערך הקלורי, לעוגייה המדוברת יש גם ערך נוסטלגי לא מבוטל. היא נפלאה בשכבות של עוגת ביסקוויטים ומפתיעה בכל ביס של כדור שוקולד ולא רק באלו. אם נטחן את עוגיות הפתי בר לאבקה דקה נוכל להשתמש בה להכנת בסיס לעוגות מוס או גבינה, פירורים גסים יותר יוכלו לקשט כל עוגה ועם אותה עוגייה נוכל גם להכין את הגרסה המקומית שלנו לממתק האמריקאי האידיאלי למדורות – הסמורס. מוכנים? תתחילו לפורר.

חמאה רבותיי חמאה
בעוגיית הפתי בר המקורית וגם בזו שאנחנו מתענגים עליה היום יש מרכיב אחד מרכזי. ניחשתם נכון – חמאה. משם גם העוגייה קיבלה את שמה הצרפתי, Petite Beurre שפירושו חמאה קטנה. הסעיף הזה מסביר את הערך הקלורי של העוגייה שכבר עסקנו בו ומעכשיו נחשוב עליו בכל ביס ואז נשכח ממנו בביס השני.
