mako
פרסומת

סיון עמר

היא אמנם לא טיילה הרבה בעולם אבל המטבח של סיון עמר מרגיש כמו סיבוב ברחבי הגלובוס. מהמטבח המיצרי עליו גדלה ועד לטעמים האסייאתים שמסקרנים אותה, בסוף זאת הייתה מנת הביף וולינגטון שהצליחה לשגע מדינה שלמה. איזה טיפ בישול שינה לה את החיים וכדאי גם לכם לאמץ?

מערכת תכניות קשת
מאסטר שף
פורסם:
סיון עמר
צילום: עדי אורני, שידורי קשת
הקישור הועתק

שם:סיון עמר

גיל:32

מהיכן בארץ:בת ים

תאריך לידה:5.6.1985

מזל:תאומים

מצב משפחתי:נשואה + 1

תארי את עצמך בחמש מילים:

רגישה, אימהית, בשלנית, חברה ומצחיקה.

מה את יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?
אוכל רחוב וקינוח מולקולרי.

על איזה מטבח גדלת?
גדלתי על מסורתי, מרוקאי ומיצרי.

איזה מתמודד מהעונות הקודמות או שופט מזכיר אותך?
המתמודדת שהכי התחברתי אליה הייתה רחל בן אלול, בשלנית נשמה כמוני.

מה החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
בגיל שבע או שמונה, בזמן שאימי בישלה פתחתי את התנור וזילפתי את העוף ברוטב והיא הייתה כל כך גאה ושמחה.

מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
בחנוכה שעבר הזמנתי את כל החברים אליי להדלקת נר ראשון. בזמן שכולם מחכים בהתרגשות לספינג' ולסופגניות, אני מגלה שבכלל לא שמתי שמרים בבצק. שלחתי את בעלי לקנות מהר סופגניות מהמאפייה.

מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות את מושפעת?
התחלתי לבשל בגיל תשע בערך. הושפעתי בעיקר מהמטבח של הסבתות שלי, ובהמשך גם ממנות מכל העולם בדגש על המטבח אסייאתי.

למי את הכי אוהבת לבשל?
למשפחה שלי.

מה את הכי אוהבת לאכול?
המאכל שהכי אהוב עליי הוא דגים.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
שום, ג'ינג'ר וכוסברה.

מה העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
לבשל בציר ולא במים.

מה יכתבו עלייך בעיתון אוכל נחשב?
שבתור אחת שלא טיילה בעולם אני מכינה מנות גורמה מכל העולם.

מה הסטייה הקולינרית שלך?
הכנת המנות הכי מסובכות שקיימות.

מה מנת הדגל שלך?
ביף וולינגטון עם טאצ' אישי שלי.

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
המטבח הויאטנמי.

מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
מגוון מיוחד של פירות ים.

"מאסטר שף" משודרת בקשת, ערוץ 12

מצאתם טעות לשון?