שם: בר שמעון אילון

גיל: 29

מהיכן בארץ: יפו

תאריך לידה: 20.4.1988

מזל: טלה

מצב משפחתי: חופשייה מבעל וילדים

תארי את עצמך בחמש מילים:

אישה חמורת סבר וחמורת מזג.

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

  • לא יודעת לקרוא שעון אנלוגי.
  • אני לא תימנייה.
  • עומדת מאחורי הקמפיין שטרם הצליח: ״שחררי את התלתל״.
  • הייתי אמורה להיות בחודשים אלה במנזר הבודהיסטי ״אמרוואטי״ שבאנגליה, לצערי הודיעו לי שאני ברשימת המתנה. אז צחוק הגורל ומצאתי את עצמי "במאסטר שף" במקום.
  • מעריכה שיחה טובה, ישירות וצחוק מתפרץ.
_OBJ


מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה ומאיפה?
לא מזמן, ממסעדת ״בית קנדינוף״. 

מה את יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?
אין על אוכל רחוב.

על איזה מטבח גדלת?
גדלתי במטבח שהוא לונה פארק של טעמים ושילובים. כשאנחנו מבשלים בבית אנחנו כמעט אף פעם לא חוזרים על מנה שהכנו בעבר, כל פעם מחדשים, מרעננים, בוראים.

איזה מתמודד מהעונות הקודמות או שופט מזכיר אותך?
אם אייל שני היה מתלתל את השיער וחוזר מנופש באיביזה לפני 30 שנה אז יש מצב שהיה דמיון. שנינו ילדותיים ויצריים.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
סינדי קרופורד. היא עבדה קשה בתכניות אימון הבוקר שלה בשנות ה-90. מגיעה לה ארוחה טובה. 

>>פספסתם? צפו בכל הפרקים של "מאסטר שף"

מה החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
אני עדיין זוכרת את הממתק הראשון שקיבלתי מסבתא שלי. זו הייתה סוכריית דרז׳ה אורגינל, אני הייתי בת ארבע. לעולם לא אשכח את הטעם הראשון- מתוק, קרמי, פשוט טוב. הרגשתי שאני באמת מישהי מיוחדת.

מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח? 
בוקר אחד רציתי להכין לעצמי ביצת עין ובדיוק נגמר הגז בבית. ואז עלה במוחי הרעיון המבריק לעשות ביצת עין במיקרו! זה היה מחזה מרהיב לראות את נטיפי החלמון שנוצרו על קירות המיקרוגל בצבעי צהוב לבן. כן כן, היא מתפוצצת כשמחממים אותה במיקרו- אל תנסו את זה בבית.

מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות את מושפעת?
מגיל קטן הייתי הסו-שף של אחי הגדול תום, שבעסקי הטבחות כבר שנים רבות וכיום מנהל קייטרינג משלו. נמשכת בעיקר לבישול האסייתי (תאילנדי, ויאטנמי, הודי..), ולבישול הקטלוני.

minúsculinar #food #installation #foodinstallation #foodart #exhibition #interactivefood #interactivemeal #nature #wild #natureminiature #miniature #volcano #foodgathering #hunters #chef #shimonchef #cooking #special #ingridients #surprise #livecooking #earth

A post shared by בר אילון (@shimon_chef) on

למי את הכי אוהבת לבשל?
כמובן שלנסיכים שלי חבריי הטובים. וגם לעצמי! לדעת לבשל לעצמך מתוך אהבה לעצמך ולא כי ״צריך לאכול״ זה דבר חשוב שהרבה טבחים נוטים לפספס.

מה את הכי אוהבת לאכול?
פיש אנד צ׳יפס.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
כוסברה, חמאה, ועוגיות לקפה של הבוקר.

מה העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
להתבונן בכל חומר גלם כאילו הוא אישיות, יש לו צרכים. אף אחד הוא לא כמו השני וכל אחד אוהב דברים אחרים.

מה יכתבו עלייך בעיתון אוכל נחשב?
"שמעון אילון - פורצת את גבולות הטעם הטוב למען טעם עוד יותר טוב".

מה הסטייה הקולינרית שלך?
ראשי שרימפס וחלה במיץ של הסלט.

>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף"

מה מנת הדגל שלך?
קארי דלעת, חצילים ואצות היזאקי.

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
המטבח היפני. לא יצא לי לבקר ביפן ואני מתה לטעום את האוכל היפני בבית האמיתי שלו.

מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
אחד מחבריי הקמבודים לקח אותי לאכול ״ביצים קמבודיות מיוחדות״. ישבתי בדוכן אוכל בקמבודיה, מצפה לביצה שתבוא. היא הגיעה בצורת ביצה קשה עם הקליפה והכל, סטנדרטית למדי. פתחתי אותה ולתדהמתי מצאתי בה משהו שהוא בין גוזל לביצה.  

רוצים לדעת עוד על כל חברי הנבחרת של "מאסטר שף"? בואו להכיר אותם:
סיון עמר, אדי בבייב, נאדיה עוויד, בר פינס, יהוידע ניזרי, לירון פרטוש, יהודה עמר, עמיחי שרפשטיין, מוזנא בשארהויקטוריה גוברמן, יוחאי גולן, איציק בטאשוילי, לריסה סלפיאן אשד

"מאסטר שף" משודרת בקשת, ערוץ 12