שם: עמיחי שרפשטיין

גיל: 34

מהיכן בארץ: קיבוץ מעגן מיכאל

תאריך לידה: 29.3.1983

מזל: טלה

מצב משפחתי: נשוי + 1

תאר את עצמך בחמש מילים:

שונה, יצירתי, יצרי, חד חושים ורגיש.

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:

  • הייתי ספורטאי (ג'ודוקא) 20 שנה
  • למדתי שירה קלאסית ואופרה
  • למדתי עיצוב אופנה בשנקר
  • אני מתקשר ומטפל גוף-נפש
  • אני נשוי לבן זוגי וביחד מגדלים ילד בהורות משותפת עם חברה
_OBJ


מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה ומאיפה?
אני לא מזמין אוכל, רק סושי. פעם אחרונה הזמנתי מ "יאנאגי" בשדות ים.

מה אתה יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?
אוכל רחוב!

על איזה מטבח גדלת?
גדלתי על מטבח רוסי עם המון אהבה למאכלי עולם.

איזה מתמודד מהעונות הקודמות או שופט מזכיר אותך?
הכי מזכיר את אייל שני בגישה הקולינרית ובראייה השונה על אוכל.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
הייתי רוצה לבשל ארוחה לדלאי לאמה.

>>פספסתם? צפו בכל הפרקים של "מאסטר שף"

מה החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?
אני זוכר שבתור ילד קטן עמדתי שעות והסתכלתי איך הדודות הרוסיות ממלאות את הוריניקי בדובדבנים.

מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
שכחתי סיר עדשים על האש וכמעט שרפתי את הבית. קמתי באמצע הלילה מסירחון איום שלקח כמה שבועות להיפתר ממנו.

מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות אתה מושפע?
התחלתי לבשל בגיל 12-13. אני מושפע בעיקר מהמטבח המקומי הישראלי, אבל גם מכל דבר ומקום שאי פעם אכלתי בו.

למי אתה הכי אוהב לבשל?
הכי הכי הרבה לעדי הבן שלי.

מה אתה הכי אוהב לאכול?
הכי אוהב בעולם לחם שחור, חמאה וקוויאר.

>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף"

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
אורז, שמן זית, פטריות.

מה העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
ללמוד כל חומר גלם כל פעם מחדש ולא להפסיק לערוך ניסיונות.

מה יכתבו עליך בעיתון אוכל נחשב?
"ממציא אוכל ומגלה טעמים חדשים".

מה הסטייה הקולינרית שלך?
ללא ספק פטריות על כל סוגיהן, צורותיהן ומשמעויותיהן.

הנה הן באות. אורנית עם קורנית. אספרג מצוי עם בלו-אויסטר קנוי. נרתיקנית דביקה ופקועה מתוקה. @masterchefisrael #פטריות#אספרגוס#ליקוטפטריות#צנוברים #צלחתקרמיקה #

A post shared by Amikhai Sharfstein (@sharfstein) on

מה מנת הדגל שלך?
פטריות בכל צורה.

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
המטבח שהכי מסקרן הוא המטבח שעדיין לא קיים, זה שאני צריך לדלות ולהמציא. מה שכבר ידוע משעמם נורא.

מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
צפרדעים, חגבים ורימות.

רוצים לדעת עוד על כל חברי הנבחרת של "מאסטר שף"? בואו להכיר אותם:
סיון עמר, אדי בבייב, נאדיה עוויד, בר פינס, יהוידע ניזרי, לירון פרטוש, יהודה עמרמוזנא בשארה, בר אילון, ויקטוריה גוברמן, יוחאי גולן, איציק בטאשוילי, לריסה סלפיאן אשד

"מאסטר שף" משודרת בקשת, ערוץ 12