שם: נאדיה עוויד

גיל: 55

מהיכן בארץ: במקור מהגליל, כיום מירושלים

תאריך לידה: 25.09.62

מזל: מאזניים 

תארי את עצמך בחמש מילים: 
חכמה, רגישה ואוהבת לעזור לזולת. 

דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

  • אני חובשת כיסוי ראש כי ביקרתי במכה.
  • אני עובדת במשרד עורכי דין.
  • עבדתי עם חולי סרטן והייתי אחות בטיפול נמרץ. רק בעשר השנים האחרונות הוסמכתי לעריכת דין. 
  • אני בעלת שלושה תארים אקדמאיים וקורסים בטיפול נמרץ וטיפול תומך.

>>פספסתם? צפו בכל הפרקים של "מאסטר שף"

מתי בפעם האחרונה הזמנת אוכל ממסעדה ומאיפה?
אני מבקרת במסעדות ברמאללה, בית לחם, חברון, שכם וירושלים. לאחרונה הייתי מספר פעמים במסעדת נוטרדאם שנמצאת בשער החדש בירושלים.

מה את יותר, אוכל רחוב או מולקולרי?
אני פתוחה לכל סוגי האוכל, ואוהבת לנסות. לא פוסלת אוכל אלא אם הוא אסור על פי הדת.

על איזה מטבח גדלת?
גדלתי על מטבח ערבי גלילי. כשעברתי לגור בירושלים לקחתי המון מהמטבח הפלסטיני מהשטחים, שהוא קרוב למטבח הגלילי. בנוסף, למדתי את המטבח ההודי כשגרתי באוסטרליה. 

לאיזה מתמודד או שופט מהעונות הקודמות את הכי מתחברת? 
אני לא יודעת לשייך את עצמי למישהו. אני דומה לעצמי ולא לאף אחד אחר. 

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
הייתי רוצה לבשל לאנשים מפורסמים שתורמים לשכבות חלשות, לא משנה למי העיקר שהם עוסקים בנתינה לזולת. 

מה הזיכרון הראשון שלך מהמטבח?
הזיכרון הראשון שלי הוא מגיל 8, כשלשתי בצק לטאבון.

מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
פעם הזמנתי חברים לארוחה, ותכננתי להגיש להם כבש בתנור. שעה לפני שהם הגיעו, שמתי לב שהתנור לא דולק. הבנתי שאין סיכוי שהאוכל יהיה מוכן בזמן, כי הבישול של הכבש אורך כשלוש שעות על אש נמוכה. מיד הכנסתי את הכתף לסיר לחץ, וכשהגיעו האורחים צליתי אותו על הגז. 

>>פספסתם? צפו בכל הפרקים של "מאסטר שף"

מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות את מושפעת?
התחלתי לבשל מגיל צעיר, ולאחר שהתחתנתי התחלתי לחפש מאכלים חדשים. כשנסעתי לאוסטרליה גרתי בבניין של רופאים שהגיעו מכל העולם להשתלמויות, ונחשפתי למטבחים מכל העולם. כל הנשים בישלו יחד תמיד וכך למדתי מהרבה מטבחים, בעיקר התחברתי למטבח ההודי.

למי את הכי אוהבת לבשל?
אני אוהבת לבשל בעיקר למשפחתי, לחברים ולנזקקים. 

מה את הכי אוהב לאכול?
אני אוהבת לאכול הרבה דברים טעימים אבל מנאקיש זעתר הוא מאכל חובה בארוחת הבוקר. 

>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף"

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
שמן זית, קמח חיטה וזעתר. 

מה העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
לבשל על אש נמוכה, ולשלב מתוק ומלוח עם פירות וירקות.

מה יכתבו עלייך בעיתון אוכל נחשב?
שיש לי ידי זהב והמנות שאני מכינה טעימות שאין לתאר, כי קשה לשייך אותן למטבח ספציפי.

מה מנת הדגל שלך?
יש לי כמה מנות דגל, בעיקר מאפים מכל הסוגים. בבישולים שלי מככב במיוחד בשר כבש על מגוון צורותיו. 

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?
אני אוהבת הרבה מטבחים, בעיקר מהעולם הערבי, אבל לא רק. אני אוהבת את המטבח האירופאי, המטבח מהמזרח הרחוק והדרום אמריקאי. 

מהו המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
אכלתי מאכלי ים נאים בניו יורק. 

רוצים לדעת עוד על כל חברי הנבחרת של "מאסטר שף"? בואו להכיר אותם:
סיון עמר, אדי בבייבבר פינס, יהוידע ניזרי, לירון פרטוש, יהודה עמר, עמיחי שרפשטיין, מוזנא בשארה, בר אילון, ויקטוריה גוברמן, יוחאי גולן, איציק בטאשוילי, לריסה סלפיאן אשד

"מאסטר שף" משודרת בקשת, ערוץ 12