12 המנות הכי אהובות ב"מאסטר שף"
הניחוחות מהמטבח של ריאליטי הבישול האהוב "מאסטר שף" מצליחים לעורר בנו תיאבון בכל פעם מחדש, וגם את החשק לרוץ למטבח ולנסות בעצמנו. רגע לפני שהעונה החדשה יוצאת לדרך (ראשון ב-21:00), אספנו את המנות הכי פופולריות שגרמו לגולשי mako לבשל כמו מאסטרים
קוסקוס: מתכון אותנטי פשוט להכנה
מהרגע שנכנסה אל האולפן של "מאסטר שף" אי שם בעונה הראשונה של התכנית ששודרה בקשת ב-2010, היה ברור לכולם שהמתמודדת מבאר שבע שולטת במטבח. היא הגיעה עד לשלישיית הגמר, והשאירה אותנו עם אינספור מתכונים שעושים לנו חשק לפתוח שולחן. גם גולשי mako התחברו לסגנון הבישול של סמדי בומבה, והמתכון שלה למנה הטריפוליטאית ממשיך להיות מבוקש.
לחם ממולא בבשר
מתמודד נוסף מהעונה הראשונה של "מאסטר שף" שהשאיר חותם אצל הגולשים חובבי הבישול, הוא הכבאי אלקנה ביטון ומנת הלחם המפנקת. לאורך העונה אלקנה המשיך להפתיע את השופטים עד לשלישיית הגמר, אבל אנחנו תמיד נזכור שכשממלאים כיכר לחם בבשר, פטריות ועשבי תיבול מקבלים מנה ביתית וטעימה בקלי קלות.

עוגיות יויו
זוכה העונה השנייה של "מאסטר שף", השף אבי לוי, חשף בפנינו לא מעט מתכונים מעוררי תיאבון גם אחרי הזכייה בתואר. אבל המתכון שהצליח לסחוף את חובבי הבישול והאפיה, מלמד צעד אחר צעד איך מכינים עוגיות אלג'יראיות מטוגנות במילוי קרם שקדים, שיעזרו לכם להרשים בפעם הבאה שאתם מארחים.
עוואמה
את הקינוח האלוהי הזה הכרנו כשפיינליסטית העונה השלישית, סלמה פיומי, החליטה לפנק את השופטים במנה מתוקה. עוואמה הם ביסים של בצק מטוגן בתוך רוטב סוכר ולימון. אמנם מדובר במתכון למתקדמים, אבל לגמרי שווה את ההשקעה והמחמאות שיגיעו אחרי הביס הראשון.

דג מרוקאי חריף
אנחנו לא רוצים לצאת בהצהרות אבל יכול מאוד להיות שהמתכון של פיינליסטית העונה השלישית, ג'קי אזולאי, הוא הפופולרי ביותר מבין כל מתכוני "מאסטר שף". אז אם בא לכם לגוון בארוחת שישי, תמיד תוכלו לנסות ולהכין פילה מושט ברוטב עגבניות חריף, מתובל היטב ועסיסי כמו שרק מרוקאים יודעים.
קובנייה מוגשת עם צ'יפס חובזה וקנל צ'ילי מתוק
זוכת העונה הרביעית של "מאסטר שף", נוף עתאמנה אסמעיל, סיפקה לנו הצצה טעימה במיוחד למטבח הערבי. אחד מהמתכונים שזכו באהבת הקהל הוא לקובה בורגול במילוי עשבי תיבול ואגוזי מלך, על מצע של ויניגרט שום וצ'יפס חובזה.

עוגת גבינה
מיכל אפשטיין רק כמעט הגיעה לשלישיית הגמר בעונה החמישית, אבל המתכון שלה לעוגת גבינה לגמרי הצליח לכבוש את חובבי האפיה שבינינו. עוגת גבינה טובה זה תמיד כיף, ואת העוגה הזאת כדאי לכם להכיר מקרוב: לימונית ועשירה, על בסיס פריך של עוגיות לוטוס וחמאה, עם ציפוי עדין של שמנת וטאצ' של גנאש שוקולד בהגשה.
פסטה קון סרדה – פסטת סרדינים
זוכה העונה החמישית של "מאסטר שף", מסימליאנו די מטאו, הביא איתו ניחוחות של איטליה למטבח וגם לא מעט מתכונים. בדיוק ככה אנחנו אוהבים את הפסטה שלנו - קלילה, מקורית ועוקצנית: רוטב נפלא של סרדינים ופלפלים חריפים, פסטה שמוקפצת איתם רק קצת במחבת ולסיום פירורי לחם וגרדת לימון. פשוט כיף של מנה, בחצי שעה של עבודה.

שפתה ברנג'י - קציצות אורז וירק
אין כמו מתכוני הילדות עליהם גדלנו. המתכון הבא של דיאנה רחמי מהעונה השישית הוא שיר הלל למטבח הפרסי, עם קציצות אורז והמון עשבים טריים קצוצים שמתערבבים להם יחדיו לתבשיל נוסטלגי.
קובה סלק של סבתא דייזי
הכל תלוי ביד שמגלגלת את הקובה, תבלינים לפי העין - שמענו כבר את כל התירוצים למה לא לחלוק מתכון טוב לקובה. אבל כשמתן חליבה הגיש לשופטי "מאסטר שף" קובה סלק, אפילו הגולשים דרשו מיד לקבל את המתכון המלא, וכמובן שהיינו שם כדי להשיג אותו.

קובה מחשי
מתכון מנצח של יהונתן ביטון ממשימת הגמר בעונה השישית של "מאסטר שף": תפוחי אדמה ממולאים בתערובת בשר מתובלת, מטוגנים בביצה ומתבשלים ברוטב אדום ועז טעם. קובה מחשי מושלמת, שמומלץ להגיש עם סלט ירוק ורענן.
קציצות במטבוחה
מתמודדת העונה השישית, שירה בצלאל, הכניסה הרבה פלפל למטבח וגם לצלחת. קציצות של בשר צלעות טלה ואנטרקוט עם המון ירק - כוסברה, פטרוזיליה ואפילו שמיר אם אוהבים - שמתבשלות בתוך מטבוחה חריפה ומצומצמת טוב טוב. להשלמת המנה: פיתה קרקר דקיקה שמכינים לבד, שיהיה בשביל הרוטב.
עוד ב"מאסטר שף":
>> העונה החדשה של "מאסטר שף" יוצאת לדרך בראשון ב-21:00, בקשת ערוץ 2, ובקרוב בערוץ 12