מאפים. מלוחים, מתוקים, משמרים או מבצק עלים, גדולים או קטנים, ממולאים או מרוקנים - רק תביאו. תביאו סמבוסק, בורקס, תביאו פוקצ'ה, טארט, קיש, פיצה, עם גלוטן או בלי – למי אכפת? אם יש משהו שכל העולם אוהב זה מאפים. רצוי חמים, שהרגע יצאו מהתנור, כשהם עוד מבעבעים מאושר ומשמחה ומאהבה גדולה. ככה אנחנו רוצים אותם. פשוט פשוט פשוט. על הקלוריות נתדיין אחר כך.

הערב במשימת ההדחה של "מאסטר שף", המתמודדים מתבקשים להכין מאפה מלוח ומאפה מתוק. לרגל המשימה הכי פחמימתית שיש, ביקשנו לבדוק למה אנחנו כל כך אוהבים את הדבר הזה, את החטא הקטן, הגילטי פלז'ר המדהים הזה שמתיישב לנו על האחוריים ומסרב לצאת משם מהר כפי שנכנס. מאילן מרמת גן ועד קים קרדשיאן – כולם אוהבים את זה. למה? ובכן הסיבה הפשוטה היא כי זה טעים כל כך. אבל יש עוד סיבות ראויות, למקרה שתצטרכו שכנוע כשהמצפון נכנס לתמונה.

A post shared by Girls with Gluten (@girlswithgluten) on

כי יש כל כך הרבה מבחר ממעט מאוד חומר. קצת כמו נס פך השמן, גם בענייני בצק דומה שאפשר להוציא כל כך הרבה רק מקמח ומים. רק צריך תעוזה, רצון ומספר מצרכים פשוטים שאתם כבר צריכים להיפטר מהם במקרר. בצק דק או עבה, עם בשר, או צמחוני, או סתם ממרח מתוק - מאפה אף פעם לא יימאס עלינו.  

A post shared by Girls with Gluten (@girlswithgluten) on

A post shared by Girls with Gluten (@girlswithgluten) on

 

A post shared by Celebs Eating Pizza (@celebs_eating_pizza) on

כי אפשר לאכול את זה בכל שעה של היום.  מה השעה הכי טובה לתקוע משולש פיצה? מתי אפשר לנשנש בורקס? מתי בלינצ'ס מתעכל הכי טוב? התשובה היא: בכל זמן נתון לאורך כל היום. כארוחה או כנשנוש, כמנה ראשונה או כקינוח – מאפה (מתוק כמלוח) תמיד בא בטוב והוא אף פעם לא יעשה לך פרצוף כי אתה עדיין בפיג'מה מהבוקר עם פירורים של המאפה מליל אמש דבוקים לך על הסנטר. ככה הוא. בצק טוב.

A post shared by Girls with Gluten (@girlswithgluten) on

כי אפשר לאכול אותו בכל טמפרטורה שהיא. אז נכון שהמאפה שלנו במיטבו כשהוא מגרגר אדים היישר מהתנור, אבל היי – עוד לא נולד האדם שיגיד לא לפיצה קרה. או לבורקס בן יומיים, או לוופל נוטלה בטמפרטורת החדר. ואם כן, כנראה שמדובר באנשים עיוורים או תתרנים או פסיכופתיים או לא בין החיים.

זה אוכל חברתי. מאפים לא רק מגדילים ישבנים, הם גם מאחדים אנשים האחד לשני. כיף לאכול ביחד, כיף לטחון ביחד, כיף להרגיש שאנחנו חוטאים ואנחנו לא לבד בדבר הזה. התענגות הנפש הזו והאנחות שיוצאות מגרוננו בעל כורחנו – הן לא דבר שצריך להשאיר לאדם עם עצמו. זו חוויה אלוהית ומחמיאה לה תחושת ההמון.

A post shared by Girls with Gluten (@girlswithgluten) on

 

A post shared by Girls with Gluten (@girlswithgluten) on

כי זה אוכל מנחם. נשבר לכם הלב? תזמינו פיצה. נשברה לכם הרגל? תזמינו פיצה. נשברה לכם הוואזה? תזמינו פיצה (או כל מאפה אחר). כי מגיע לכם להתנחם בזרועות בצק מנופח וחם שלא שופט אתכם, שמבין אתכם. כי הרווחתם את זה. נקודה.

A post shared by Girls with Gluten (@girlswithgluten) on

כי זה זמין. אם אתם אופים, מדובר במצרכים הכי בסיסיים שיש בבית ותוכלו לתקתק את זה במהרה. אם אתם אוהבים להזמין, הרי שזכיתם בפיס. איך שלא יהיה, מאפים זה סיפור זמין, נוכח, קרוב ולא מאוד יקר. חצי שעה זה אצלכם. ואם יאחרו בחמש דקות, תקבלו שובר חינם לפעם הבאה. החיים יפים.

A post shared by Girls with Gluten (@girlswithgluten) on

 כי אין שום סוג רע. אין דבר כזה מאפה רע. יש אדם שבא רע לסיטואציה. וכמו שכבר הבנתם – גם זו משימה בלתי אפשרית.

A post shared by Girls with Gluten (@girlswithgluten) on

A post shared by Girls with Gluten (@girlswithgluten) on

 >> פתחנו לכם את התיאבון? חכו למשימת המאפים הערב ב"מאסטר שף" (שבת, 21:00, ערוץ 12)