מצרכים ל-10 מאפינס:

1 גביע (250 גרם) קוטג' או גבינת שמנת בטעם טבעי או גבינה לבנה
3 ביצים
2-3 כפות שמן זית
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת (מוצרלה, קשקבל, גלבוע)
3/4 כוס קמח תופח או 3/4 כוס קמח רגיל
כפית אבקת אפייה
1 קופסה סלט פלפלים קלויים אחלה

 אופן הכנה:

- בקערה בינונית מניחים גבינה/קוטג', ביצים ושמן וטורפים היטב.
- מוסיפים גבינה צהובה ומערבבים.
- מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע בתערובת.
- מוסיפים סלט פלפלים קלויים ומערבבים בעדינות.
- מעבירים לתבניות שקעים משומנות (או למנז'טים שמניחים בתוך תבנית שקעים).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 18-25 דקות או עד שהחלק העליון זהוב ויציב.

 הערות ושדרוגים

- ניתן לפזר מעל המאפינס, לפני האפייה, שומשום או גרעיני דלעת/חמנייה.
- ניתן להחליף 1/2 מכמות הקמח בקמח כוסמין.