בזמן ששלב הדו- קרב של "מאסטר שף" בעיצומו (ראשון ושלישי ב-21:00), ובו נגלה מי ייכנס לנבחרת, גל אופיר-קופף עצרה הכל והגיעה להתראיין בתכנית הרדיו של ירון אשבל ברדיוס 100FM. במהלך התכנית גל פינקה אותנו במתכון מרגיע שמתאים בול לחורף - כדורי בשר ברוטב יין וגבניות שרי עם קוסקוס ביתי. הכינו את הסירים, עקבו אחרי ההוראות ושיהיה בתיאבון.

מה צריך?

לקציצות:

  •  ק״ג בשר טחון טרי
  • 1 בצל מוזהב במחבת עם כף שמן
  • 3 שיני שום (אפשר גם פחות)
  • חופן פטרוזיליה קצוץ דק
  • ביצה
  • פרוסת לחם רטובה או 3 כפות פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • תבלין פרובנס (לא חובה)

לרוטב:

  • 1 בצל
  • 1 שן שום
  • 10 עגבניות שרי תמר
  • 10 עגבניות שרי שוקולד
  • 1/2 כוס יין אדום
  • שמן זית
  • 2 כפות רכז עגבניות
  • כוס וחצי ציר בקר (אפשר גם מים)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קמצוץ סוכר כדי לאזן את החמיצות של העגבניות
האודישן של גל אופיר (צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת)
מהטכניון למטבח של "מאסטר שף" | צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

איך מכינים?

  1. מערבבים היטב את המצרכים לקציצות עד לקבלת עיסה אחידה ומקררים במקרר במשך חצי שעה.
  2. בסיר רחב מחממים שמן זית ומזהיבים קלות את הבצל והשום.
  3. חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים לסיר.
  4. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מוסיפים את היין ומצמצמים.
  6. מוסיפים את רכז העגבניות והציר ומביאים לרתיחה.
  7. קורצים עיגולים מעיסת הבשר ומוסיפים לסיר.
  8. מבשלים כ-45 דקות על אש קטנה.
  9. מתקנים את התיבול אם יש צורך ומכבים את האש.

בתיאבון!

"מאסטר שף" - ראשון ושלישי ב-21:00 בקשת, ערוץ 2