mako
פרסומת

טום אביב לוקח אותנו לספרד על הבוקר

טום מ"מאסטר שף" פותח לנו בוקר ספרדי עם טורטיית תפוחי אדמה ובצל מטוגנים עם ביצה ומתובלים בעדינות. היא אמנם מושלמת כמו שהיא, אבל אם בא לכם לפנק באמת, תוסיפו לה גם לחם קלוי עם ויניגרט עגבניות אנדלוסי

טום אביב
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

המרכיבים:
1 בצל, פרוס ואת הפרוסות חוצים לשתיים
שמן זית לטיגון
3 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק
6 ביצים גודל M
חצי כפית פפריקה
קורט אבקת כורכום

לפאן קון טומט:
לחם
שמן זית

לויניגרט עגבניות אנדלוסי:
2 עגבניות, מגורדות
3 פילטים של אנשובי, קצוצים
שליש כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
ליים או לימון

אופן ההכנה:

1. מטגנים בצל בהרבה שמן זית למשך 3 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לטגן כ-10 דקות.

2. מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לקערה עם הביצים, מוסיפים פפריקה וכורכום ומערבבים. מכסים את הקערה ונותנים לה לנוח כרבע שעה.

3. מחזירים למחבת - מטגנים דקה על חום גבוה, ואז על חום נמוך. הופכים בעזרת צלחת.

4. לפאן קון טומט: קולים לחם על שמן זית במחבת. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומורחים על הלחם. מגישים עם ליים או לימון.