מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

יש לכם קצת זמן? פותחים את הבוקר עם פיתות בתנור

יקי פותח את היום כמו מאסטר שף אמיתי: פיתות בעבודת יד עם ציפויים מפנקים של זעתר, פטה-חצילים ופלפלים קלויים. מה ליד? סלט בריאות עם המון ירוקים ואגוזים קלויים. אז קחו את הזמן שלכם, ותתפנקו

יעקב אלגרנטי
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

מרכיבים:

לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
4 כפות סוכר
3 כפות שמן
2 כוסות מים

לפיתה הראשונה:
זעתר
שמן זית

לפיתה השנייה:
חצילים
גבינת פטה

לפיתה השלישית:
פלפל אדום שלם

לרוטב:
פלפלים בכל הצבעים, חתוכים לרצועות
4 שיני שום
כף וחצי אורגנו
כפית מלח
קורט פלפל
קורט סוכר

לסלט:
חופן בוטנים
חופן קשיו
חופן שקדים קלופים
5 גבעולי בצל ירוק
צרור כוסברה
צרור פטרוזליה (ללא הגבעולים)
3 גבעולי סלרי
שלשת רבעי כפית מלח
קורט פלפל שחור
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
עגבנייה

אופן ההכנה:

1. לשים היטב ביחד את כל המרכיבים לבצק, ונותנים לו לנוח שעה.

2. בינתיים עושים את ההכנות: צולים על הגז פלפל, מטגנים את החצילים ומכינים רוטב פלפלים.

3. כשהבצק תפח מכינים ממנו כדורי פיתה ונותנים להם לנוח רבע שעה-עשרים דקות. פותחים את הבצק לפיתות ומניחים את התוספות השונות. נותנים לנוח עם התוספות עוד כ-10 דקות, ומעבירים לתנור.

4. הסלט: קולים את הבוטנים, הקשיו והשקדים. קוצצים את כל הירוקים, מערבבים ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון. מוסיפים את השקדים והאגוזים הקלויים ומערבבים. סוחטים את העגבנייה על הסלט.

מצאתם טעות לשון?