אחרי שמטעמים מארצות הברית עיטרו כמעט כל רשימה עד כה, החלטנו לקפוץ לבקר בשכנותיה הדרומיות של ארץ ההמבורגרים. במדינות דרום ומרכז אמריקה מצאנו מטבחים מסורתיים לצד חדשניים, כאלה שלא נגעו בהם כבר שנים וכאלה שקיבלו טוויסט עדכני ומפתיע. המנות הלטינו-אמריקאיות יחזירו את מי שטייל ביבשת לטעמי התרמילאות וישלחו את מי שלא מיד לתכנן את הטיול הגדול הבא. 

בואנוס איירס, ארגנטינה: האם נמצא הסטייק הטוב בעולם?

במדינה שגם ככה מתחזקת סטיגמה מוצדקת של קרניבורים מושבעים, להכריז על מסעדה אחת ככזו שמגישה את הסטייק הטוב בעולם זו חתיכת יומרה. אבל, אם נכניס קצת הסתייגות למשוואה, נצא מזה בשלום. אחד הסטייקים הטובים בעולם מוגש בפרילה (מסעדת גריל) דון חוליו שבשכונת פלרמו השיקית בבואנוס איירס. לפי מבקרים שונים, תיירים ומקומיים, מדובר בהיכל בשר אמיתי עם אמפנדס מושלמים וטיפול מוצלח בכל נתח ונתח בשיטת האסאדו. מה שצוין שוב ושוב לטובה הוא סטייק הסינטה של המסעדה שהוגדר כ"מושלם", "צלוי לשלמות" וכן, גם המשפט "הסטייק הטוב ביותר בעולם" חזר הרבה יותר מפעם אחת.

סינטה (צילום: istockphoto)
עד שנגיע לארגנטינה, נוכל להתענג על הפרוסות הנאות האלה | צילום: istockphoto

תוכלו לטעום בGuatemala 4699, 1425 Buenos Aires, Argentina, Parrilla Don julio, Palermo.

נאטאל, ברזיל: ברוכים הבאים להיכל השרימפס

שומרי כשרות, עצמו את העיניים או פשוט דלגו למנה הבאה: במסעדת Camarões Potiguar יחכו לכם בתפריט לא פחות משלושה עמודים המוקדשים לחסילונים החביבים מהים. מוגשות במקום גם מנות אחרות, אבל כדי למצות את החוויה שמעניק המקום, מומלץ לקחת לפחות מנה אחת משם. ואם כבר מנת שרימפס – לכו על השרימפס האפויים בתוך דלעת – מנה ברזילאית מסורתית שנחשבת לאחת ממנות הדגל של המסעדה ותגרום לכם להתחבר למקורות, גם אם הוריכם הגיעו מלטביה.

תמונה מתוך camaroes.com.br.

תוכלו לטעום ב - Ponta Negra , Pedro da Fonseca Filho 8887.

עוד ב"מאסטר שף":

הוואנה, קובה: לא רק אורז ושעועית

עם הפשרת היחסים בין קובה לארצות הברית, אפשר להניח שבתוך כמה שנים האותנטיות במדינה תפנה את מקומה לטובת מקדונלדס וסטארבקס. אבל עד שזה יקרה, אפשר להמשיך וליהנות מאוכל מסורתי ומופלא שמציעות הפלדרס, מסעדות הממוקמות בבתים עם אווירה ייחודית, בהן תמצאו הרבה מעבר לשעועית ואורז. אחת מאותן פלדרס היא Doña Eutemia, שבעליה, לטיסיה, משמרת בעקשנות תפריט מסורתי וקבוע, על פי המתכונים של אמה. אחת המנות המומלצות במקום, היא ה- ropa vieja, שתרגומה המילולי הוא "בגדים ישנים". אותם "בגדים" הם למעשה קרעי בשר טלה בתוך רוטב עגבניות, שנחשבים למנה הטובה בעיר.

תמונה מתוך chocolateandmarrow.com.

תוכלו לטעום ב - Callejón del Chorro No 60c, Plaza de la Catedral.

מקסיקו סיטי, מקסיקו: שום קשר לצ'יוואווה

לפריחה הנוכחית של המסעדות המקסיקניות בתל אביב, אין באמת קשר לסצינה הקולינרית המגוונת והמעודכנת במדינה הלטינית. אחת המסעדות הבולטות בבירת מקסיקו היא Pujol, אולי המסעדה הידועה ביותר במדינה. המסעדה מציגה תפריט מצומצם אך מושלם שלוקח את המטבח הלטיני המוכר, משייף אותו בידע ובאהבה ומקפיץ אותו הלאה. אחת המנות האהובות ביותר במסעדה היא למעשה אותו אוכל רחוב עליו מבוססת אחת מרשתות המזון המהיר הזולות ביותר בארצות הברית  - הטאקו. בניגוד ל"טאקו בל", כאן מדובר בטאקו טלה המוגש על גבי טורטיה ירוקה ונחשב למנה הממכרת והטובה ביותר במסעדה הנחשבת. "הייתי יכול לאכול עוד חמישה כאלה" ו"הדבר הכי טעים שאכלתי" הן רק חלק מהתגובות המשתפכות על המנה, שממש, אבל ממש בא לנו לטעום.

תמונה מתוך pujol.com.mx.

תוכלו לטעום ב - Francisco Petrarca 254, Polanco, 11570.

מה איתכם? אילו מנות מדהימות יצא לכם לטעום מסביב לעולם? כתבו לנו עליהן ל: info@mako.co.il

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00