על פי מקורות זרים, ברחבי המזרח התיכון מכינים אוכל לא רע בכלל. יצאנו למסע וירטואלי בעקבות טעמי האזור וחזרנו עם כמה גילויים מרעישים: איפה תוכלו לאכול קבב מרומם נפש, באיזו מסעדה מגישים את העוף שתחלמו עליו בלילה והיכן נמצאת אחת הבקלוואות הטובות בעולם? או במילים אחרות – הנה עוד כמה סיבות למזרח תיכון חדש.

קהיר: העוף ממנו עשויים חלומות

אנשים שאוהבים אוכל יודעים שיש אוכל טוב, ויש מנות שפשוט לא מצליחים להוציא מהראש. אחת כזו היא העוף בגריל שהושרה במרינדה ייחודית, המוגש במסעדת אנדראה מריוטאה שבקהיר, מצרים. המסעדה, המתמחית בעופות בלבד, משתמשת למרינדה שלה בתערובת עשבים סודית שאפילו רושפלד לא יוכל לשחזר, מגישה לצד העוף המהולל קציצות, סלטים מעולים, עלי גפן ממולאים ולחם מצרי טרי-טרי מהתנור. 

דובאי: גורמה וערימת חציר מעושנת

האמירות השנייה בגודלה באיחוד נחשבת כבר שנים למרכז תיירותי עולמי אליו נוהרים תיירים ממעמדות שונים. לסצינת הקולינריה הפורחת במדינה, נוספו במשך השנים מסעדות שף של נובו מטסוהיסה מ-Nobu הניו יורקית, השף והמאסטר שף גורדון רמזי ורבים אחרים, כולם שמים דגש על אוכל עולמי ומרגש. ב-Cle Dubai, לעומת זאת, תפגשו אוכל מקומי עם טוויסטים עכשוויים, כשאחת המנות הבולטות במקום היא כתף טלה בתערובת בהרט עם גבינת עיזים. המנה מוגשת כשעל הצלחת ממוקמת ערימת חציר קטנה ומעושנת להדגשת הטעמים.

איסטנבול: תאכל קבב, תרגיש בבית

אז נכון, אין כמו לשוטט לבד בסמטאותיה של עיר זרה וליפול במקרה על מסעדה קטנה, משפחתית ואותנטית. אבל מצד שני, לפעמים מתחשק ללכת על בטוח וללכת למקום שנחשב ידידותי במיוחד לתיירים, מחזיק בתפריט נטול גלוטן ולמרות השם המחייב "Kebab House", דואג גם לטבעונים. אחת המנות המומלצות במסעדה, היא מנה מסורתית בשם "עלינזיק קבב": מחית חציל שנחרך היטב על האש ומעליה קוביות בשר כבש מתובל שהוקפצו במחבת. המנה מוגשת לצד מנת פילאף, ירקות על הגריל וחמאה. ואם אחרי כל זה נשאר לכם מקום בבטן, צאו העירה ותנו כבוד גם לשווארמה.

עמאן: הקוסם מארץ קוץ

للمنسف اصول..ونكهه خاصة من مطعم القدس تميزنا بتقديم النكهة الاصيله باللحم البلدي والطعم المميز نتشرف بخدمتكم للتواصي ...

Posted by ‎مطاعم و حلويات القدس الجديد‎ on Wednesday, March 18, 2015

מסעדת "אל קודס" שבעמאן, ידועה בין היתר בגלל הקינוחים המצוינים המוגשים בה – אבל לפני שאתם קופצים לסוף, מומלץ מאוד להזמין את המנסף של המקום. המנסף, בשר כבש עמוס תבלינים על מצע אורז שטוגן בשומן בשר, הוא מנה שניתן למצוא בכל עמאן, אבל כאן, טוענים יודעי דבר, נמצא המנסף הכי טוב בעיר – ותעיד על כך העובדה כי מבקרים בה מקומיים רבים והיא רחוקה מלהיות מלכודת תיירים.

איסטנבול: ולסיום – קינוח

Ramazan ziyaretine tatlı bir hediye ile gitmeye ne dersiniz? Online Sipariş: http://bit.ly/1ufLFLy

Posted by Karaköy Güllüoğlu on Thursday, July 2, 2015

עוד לא שכחנו את ה"אום עלי" עליו המליצה נוף רק בשבוע שעבר, אבל קינוח אהוב ומוכר הרבה יותר בישראל הוא הבקלאווה, אותם עלי פילו עם מי סוכר, וורדים או דבש ואגוזים ופיסטוקים. פצצת קלוריות אמיתית שאם כבר אוכלים אותה, עדיף שתהיה הטובה ביותר באזור, לא ככה? על פי ממליצי Trip Advisor, הבקלוואה הטובה ביותר באיסטנבול, נמכרת ב-Karakoy Gulluoglu, מגדנייה לממכר מתוקים, מיני מאפים, קפה ותה. במקום תמצאו מבחר גדול של סוגי בקלאווה שונים, כולם ללא שילוט באנגלית כך שתצטרכו בעיקר להמר, ואזור ישיבה גדול בו תוכלו לשתות משקה חם ולנסות את הבקלאוות השונות.

עוד ב"מאסטר שף":

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00