mako
פרסומת

מסע לטעם הישראלי: הכירו את מישה ואנדרה

מצד אחד: מישה לדרמן, מתמודד מאסטר שף. מצד שני: אנדרה אלמוזנינו, שהגיע לישראל יחד עם פרויקט מסע. אחרי שהכירו השניים במסע לטעם הישראלי, סיפר אנדרה למישה על הגעגועים למאכלים מבית אמא, מטרת ההגעה שלו לישראל ("מסע התמחות בהייטק"), ולבסוף, כמובן, קינחו השניים את השיחה על צלחת סלמון במתכון מיוחד של מישה

מערכת תכניות קשת
מאסטר שף
פורסם:
הקישור הועתק

שיחה טובה, אתם יודעים איך זה, חייבת להתנהל לרוב מעל צלחת טובה לא פחות, וזה בדיוק מה שקרה במפגש המרגש של שני השוודים, מישה ואנדרה, ואתם הרווחתם מתכון מופלא: 

הסלמון של מישה:

מרכיבים:

250 גר סלמון כבוש
חופן במיה
2 צ'ילי ירוק חריף קצוץ
5 שיני שום קצוצות
6 עגבניות שרי
2 עגבניות רגילות מוגרדות
50 גר גבינת לאבנה מגוגלת לכדורים (לגלגל ביד עם ידים עם מעט שמן זית)
כוסברה
פלחי לימון
מלח ופלפל
שמן זית
250 מל ציר עוף
200 גר בורגול
150 גר איטריות וורמיצ'לי (שבורות לחתיכות)

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר עמוק עם שמן זית שיכסה את התחתית. מכניסים פנימה את האטריות ומזהיביםתוך כדי ערבוב מתמיד. אחרי ההזהבה מוזגים חצי כוס מים אל תוך הסיר. מוסיפים בורגול ומכסים הכל בציר עוף. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל. כשהנוזלים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים 8-10 דקות. לערבב בעדינות עם מזלג לתוצאה הטובה ביותר.
2. מנקים את הבמיה בשתי הקצוות, במחבת חמה שמים שמן זית, שום וצ'ילי ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הבמיה ועגבניות שרי ומבשלים יחד עם מעט ציר עוף. מוסיפים את העבניות המגורדות ומבשלים 2 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל.
3. פורסים את הסלמון לרצועה דקה ועוטפים כדור לאבנה ופטרוזיליה קצוצה בעזרת הסלמון.

מרכיבים את המנה:

בצלחת מניחים בורגול, על הבורגול יוצקים את הבמיה ורוטוב העגבניות. מניחים את פרוסות הסלמון והלאבנה, מזלפים על הכל מעט שמןזית ומלח ים. מגישים עם פלחי לימון.

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00