mako
פרסומת

איך מכינים דג במלח מושלם?

אייל שני כינס את חברי הנבחרת של מאסטר שף לסדנה מיוחדת - ואנחנו זכינו להיות נוכחים. אז למה אסור בשום אופן לקשקש את הדג לפני האפייה, איך גורמים למלח להידבק אליו היטב ומה הרוטב שיהפוך את הדג שלכם לאלוהי ממש?

אייל שני
מאסטר שף
פורסם:
הקישור הועתק

ראשית מרפדים את התבנית במלח ים אטלנטי. זו תהיה ה"מיטה" של הדג. מניחים את הדג, ומכסים בהרבה מאוד מלח אטלנטי. במתכון הזה חייבים להיות בזבזנים, כי המלח צריך לעטוף את הדג היטב היטב מכל הכיוונים.

שופכים מעט מים על המלח, ומהדקים אותו טוב טוב לדג.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-180 מעלות, ובינתיים ממיסים כמות יפה של חמאה במחבת ומערבבים עם עלי נענע. אופים את הדג פרק זמן של 45 דקות לכל קילו.

כשהדג מוכן מסירים ממנו את שכבת העור העליונה בשלמותה, מפרקים חתיכות ומגישים עם רוטב החמאה.

* חשוב מאוד: הדג צריך להיות שלם לחלוטין, על מנת להיאפות כהלכה במיצים של עצמו. לכן אסור לפתוח אותו לפני האפייה, ואסור אפילו להוסיר ממנו את הקשקשים, כי אז המלח ייכנס פנימה.