mako
פרסומת

אייל שני מלמד: ככה מכינים דג בתנור כמו שפים

אז איך משווים טמפרטורה לאורכו של הדג כדי שיאפה באופן שווה, מתי בדיוק מוסיפים את המלח וכמה זמן אופים? אייל שני ערך סדנת דגים מושקעת לנבחרת מאסטר שף, ואנחנו דאגנו לכם למדריך מצולם

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

בשלב הראשון מנקים את הדג: יש לקשקש אותו בתחילה, ואז לפתוח אותו בזהירות, לנתק את הזימים מחלל הבטן ומאיזור הראש, ולהוציא אותם ואת האיברים הפנימיים. רצוי לנקות את פנים הדג עם נייר סופג ולא עם מים - שעשויים לגרום לחלבון שבדג להתקלקל.

כעת הדג מוכן לאפייה בתנור, אבל מכיוון שעובי הדג לא אחיד לאורכו, יש לעזור לו להשוות טמפרטורות במהלך האפייה בעזרת חתכים. חותכים בזהירות חתכים אלכסוניים, עם כיוון השחייה של הדג עד העצם באיזור העבה שלו.

מפזרים מלח בנדיבות גם בפנים הדג וגם בין החתכים שיצרנו. מומלץ להמליח את הדג 3-4 דקות לפני שהוא נכנס לבישול. מורחים את הדג כולו בשמן זית, ומפזרים סביב עגבניות ובצל, גם הם מתובלים בשמן זית.

מכניסים לתנור: 10 דקות לכל 2.5 סנטימטרים של דג בטמפרטורה הכי גבוהה (כלומר - דג באורך עשרה סנטימטר מכניסים ל-40 דקות).

מוציאים, מוסיפין יין לבן וחמאה ומצמצמים על הכיריים (עדיין בתבנית).

פתחנו לכם את התיאבון? בואו לראות גם איך מכינים קרפצ'יו דג.

מצאתם טעות לשון?