מיכל אפשטיין: "רוב חיי יצאתי למסעדות, חסר לי זמן בישול"
היא מוכשרת כמו שד במטבח, אבל לכדורסלנית העבר מיכל אפשטיין לא היה הרבה זמן לבשל במהלך חייה, וגם כיום, כך היא מודה בראיון למגזין "דרך האוכל", היא לא פוקדת את הכיריים על בסיס קבוע. אבל אחרי שהחלה להשתפשף כמתמודדת מבטיחה ב"מאסטר שף", היא בהחלט שמה לעצמה למטרה לעשות את זה יותר - ובינתיים, היא מפנקת אותנו במתכון טרי וצבעוני לדג נא עם סלט בורגול על יוגורט
צילום: רמי זרנגר
מיכל אפשטיין, 34, כדורסלנית לשעבר, בזוגיות, מתל אביב
הפעם הראשונה
: "מרבית חיי ביליתי ביציאה למסעדות. בשנים האחרונות, כשהתמסדתי, התחלתי לבשל יותר, אם כי לא על בסיס קבוע".
חוזקות: "כל מה שקשור לירקות, לטיפול בהם, אני אוהבת לבשל בישול צבעוני, בריא וטרי. אני גם מאוד אוהבת לאפות".
חולשות: "אני לא מבשלת הרבה, ואני חושבת שבעיקר חסר לי זמן בישול. אני צריכה לגעת בחומרי גלם, לעסוק בכך יותר".
ספציאליטה: "בננה ברד, סוג של לחם קינוח מתוק ולח".
מאכל אהוב: "כל דבר פחמימתי. לחם טוב וחמאה כבר עושים לי את זה".
לעולם לא: "זוחלים למיניהם".
שף נערץ: "אני לא מעריצה שפים. אני מעריכה כל שף שמצליח להביא איזושהי בשורה קולינרית, בין שמדובר בבוטקה במזנון ובין שבמסעדת שף".
מאסטר שף: "קודם כל בתקופה מאוד קצרה נגעתי בהרבה חומרי גלם ובישלתי המון, מה שברמה האישית לא עשיתי לפני כן. גם האינטראקציה עם השופטים והטיפים שלהם מאוד שדרגו אותי".

זמן הכנה: 45 דקות
דרגת קושי: בינוני
כשר, חלבי
למנה ראשונה אחת
לסלט החיטה
- 50 גר' בורגול מושרה במים כ-30 דקות
- 1 כף כוסברה קצוצה
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף נענע קצוצה
- 1 כף בצל ירוק קצוץ
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
ליוגורט
- 1 כף מיץ לימון
- ½ כפית מלח
- 3 כפות יוגורט
הרכבת המנה
- 50 גר' דג נא פרוס
- פרוסות דקות של פלפל ירוק חריף
- 5 פלחים של אפרסק פרוס דק
- 1 כף שקדים פרוסים קלויים
אופן ההכנה
- סלט: מערבבים יחד את כל המרכיבים ומתקנים טעמים.
- יוגורט: מערבבים מיץ לימון ומלח עם היוגורט.
- הרכבת המנה: יוצקים יוגורט לצלחת שטוחה, מעל מסדרים את סלט החיטה ולצדו פרוסות של דג ומסדרים בחופשיות את האפרסק, הפלפל החריף והשקדים מעל.
עוד ב"מאסטר שף":
"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00