mako
פרסומת

מי גאון של רושפלד: המהפך של שלמה עזרן

כבר באודישן הראשון סומן שלמה כמתמודד שימשוך לא מעט אש לכיוונו: אמרו שיש לו אינטואיציות מופלאות, אמרו גם שהמנה שלו בעלת טעם מקולקל. מאז הוא הצליח להוכיח את כישוריו עד שאפילו רושפלד נאלץ לאכול את הכובע ולהודות שהוא לגמרי בכיוון הנכון. האם שלמה ימשיך לקבל מחמאות מהשופטים כל הדרך אל הגמר?

הדר דויטש
מאסטר שף
פורסם:
הקישור הועתק

שלמה עזרן הפך למתמודד בלתי נשכח כבר באודישן הראשון שלו. הוא בן 42 ממושב בית חנן, גדל על המטבח המרוקאי, טעם כמה וכמה מאכלים יוצאי דופן (מדורבן ועד זנב קרוקודיל), ועדיין הוא מכור למאכל הכי עממי שיש - נקנקיה בלחמניה "עם קטשופ וחרדל שנוזל על כל הבגדים", הוא מדגיש.

אבל מאחורי החזות החביבה למדי, מסתתרים כמה הרגלים די מוזרים: "אני מאוד אוהב עצים. אני אוהב את איך שהם נושמים, אני אוהב להסתכל עליהם ולחבק אותם. זה פטיש רציני מאוד שיש לי". ואם זה לא מספיק, הוא גם מודה שהוא מאוד אוהב לצייר בחושך בשביל הנשמה, לא סתם הוא מגדיר את עצמו כאמן.

רושפלד: "אתה משתנה לי מול העיניים"

כשהגיע לאודישן של "מאסטר שף" המשך דרכו בנבחרת הוטל בספק. בעוד אייל שני ומיכל אנסקי הבחינו בחושים שלו לאוכל וטענו שיש לו פוטנציאל, רושפלד דווקא יצא נגדו - אחרי שטען שהאוכל שלו "דוחה" ו"בעל טעם מקולקל", הוא סימן אותו כמי שייפרד מהסינר די מהר וטען שהוא מעביר אותו רק כדי שכולם יראו שהוא צודק. בסופו של דבר הרומן בין השניים נמשך קצת מעבר לצפוי ועזרן הצליח להוכיח שהוא כאן כדי להישאר: "אני שמח שאתה משתנה לי מול העיניים, אתה לא מפסיק להעז", אמר לו רושפלד.

עוד בתכניות קשת:

מה הזכרון הראשון שלך מהמטבח?

"אחרי שיעור כלכלת בית חזרתי הביתה והכרחתי את אמא שלי לקנות את כל המוצרים מהם אפשר להכין כדורי שוקולד. זה הזכרון הראשון שלי מכיתה ג', שם בעצם התחיל החלום".

מתי הרגשת הכי טוב עם עצמך?

"כשהבת הגדולה שלי נולדה. זה הרגע הכי מאושר שחוויתי בחיים ושם התחלתי גם ללמוד על אהבה, התאהבתי באשתי הרבה יותר משחשבתי שאפשר".

המתכונים של שלמה
>>לכל המתכונים של שלמה

איזה אירוע בחייך השפיע עליך במיוחד?

פרסומת

"המוות של אבא שלי לפני שנתיים. זה בעצם הרגע ששינה אותי כאדם לחלוטין, גרם לי לעסוק בתחומים שלא חלמתי עליהם כמו אומנות ורוחניות ולהבין יותר אנשים, את החיים, להיות בן אדם הרבה יותר צנוע".

מה החלום הכי גדול שלך?

"להיות מאושר, להתקדם עם התחום הזה של הבישול שהוא התשוקה שלי כרגע, ולשם אני מרכז את כל הכוחות שלי ואני מאמין שלזה אני אקדיש את כל הזמן שיהיה לי".

שלמה עזרן - תמונת ילדות
שם הכל התחיל. שלמה בילדות | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
צילה ושלמה
על מה הם מדברים? שלמה וצילה | צילום: רועי ברקוביץ
הכירו את שלמה עזרן
אוהב לחבק עצים | תמונת AVI: mako

ואיזה הפתעה יכין שלמה לשופטים בפרק הבא?

"מאסטר שף", רביעי ושבת ב-21:00, ערוץ 2