מסרט מתכוננת לגמר: "צריך לעבוד בחוכמה, באינטליגנציה"
רגע לפני הגמר הגדול, תפסנו את מסרט לראיון מסכם: מי הפספוס של העונה לדעתה? ("חשבתי שריקי תהיה איתי בגמר"), עם איזה חששות מתמודדים הפיינליסטים? ("זה לא רק להגיש מנה טעימה"), והאם נזכה פעם לטעום את המעדנים האתיופים שלה? ("לפתוח מסעדה זה לא עסק קל")

מסרט וולדמיכאל כישפה את השופטים כבר באודישן הראשון שלה, כשהגישה להם מנה אתיופית מסורתית שמעולם לא טעמו קודם. כבר אז היו מי שסימנו אותה לגמר, אבל היא בכלל לא האמינה שזה הולך לכיוון הזה: "כשאנשים אמרו לי שאני הולכת להיות בגמר, שאלתי 'למה?'", היא מצטנעת, "אמרו לי אנחנו רואים שאת יודעת לבשל, שיש לך יד".
מי היית בטוחה שיגיע לגמר?
"אני מאוד מאוכזבת מזה שריקי לא הגיעה איתי לגמר, כי היא עשתה דרך", מספרת מסרט על מי שהייתה שותפה שלה באחת המשימות הראשונות, ומאז הפכו לחברות טובות. "זה נכון שאולי אני לא רואה אותה יוצאת מהגבולות שלה ועושה מטבחים אחרים, אבל כל מה שהגישה תמיד היה טוב".

"צריך לעבוד בחוכמה, באינטיליגנציה"
ואכן במשחק הזה אין חוכמות - אתם יכולים להוביל לאורך כל העונה, אבל מספיק שתיפלו במנה אחת והכל יכול ללכת לאיבוד. או כמו שמסרט מגדירה את זה הכי טוב: "אין נקודות מצטברות, את יכולה ליפול במנה הכי קטנה".
וגם זה לא מספיק בשביל הגמר הגדול - כדי להיות המאסטר שף הבא של ישראל צריך יותר מרק לדעת לבשל: "זה לא רק להגיש מנה טעימה", מתארת מסרט את ההכנות לגמר, "זה גם להבין את המשימה באמת, לעבוד בחוכמה, באינטליגנציה".
מה קורה ביום שאחרי הזכייה? תפתחי מסעדה משלך?
"אני לא חושבת שלפתוח מסעדה זה עסק קל", היא מסרבת להישאב לאופוריה, "אני כן רוצה להתעסק באוכל, יש הרבה צורך בזה", היא מסכמת.

עוד במאסטר שף:
מאסטר שף: הגמר הגדול - שבת 05.04.14 בשעה 21:00