למה אנחנו עדיין לא מוכנים לטבעונית במאסטר שף?
האודישן של מיה לא השאיר אף צופה אדיש, ומאות תגובות הציפו את דף הפייסבוק של התכנית. אורן דותן, טבעוני גאה, תוהה למה כולם ממהרים לחפש תחליפים לבשר, חושב שלמיה יש מה להציע גם בלי לאכול חיות, ומזכיר לכולנו שבסופו של דבר טבעונות היא בחירה
"היא עושה שירות רע לטבעונים", "פלצנית", "אין לה סיכוי" ועוד שלל תגובות תקפו את מיה בן צבי מיד אחרי שידור פרק הפתיחה של מאסטר שף אמש. בין התומכים, שציינו כי "זה יהיה מעניין" ו-"הגיע הזמן לאתגר", למתנגדים, שלא ממש טרחו ברובם לפרט מדוע דעתם כה נצורה ובצורה, נושא אחד לא עלה לדיון - בחירה.
למה כולם מנסים להוכיח לי שאני טועה?
בשיחות רבות שערכתי עם קרניבורים מצאתי את עצמי, כטבעוני, לא פעם מגן על בחירותיי בצורה מאוד אפולוגטית, כמעט כאילו עצם קיומי תוקף את דרך החיים של הרוב. אני לא נוטה לעודד אנשים לעבור לטבעונות, אבל לרוב לצד השני לוקחות רק כמה דקות כדי לנסות להוכיח לי שאני טועה.
הפחד הגדול של רוב הקרניבורים, שנופלים במלכודת ומתחילים לדבר על טבעונות, היא שהם יצטרכו לשנות את חייהם בצורה קיצונית. המוכר הוא טוב והחדש הוא רע, בטח כשכולם עסוקים כל כך כל הזמן. למי בכלל יש זמן לעשות קניות בניצת הדובדבן?!
אבל זה לא המצב, וזה לא העולם שאנחנו חיים בו, ולמרות הקושי למצוא משהו לטרוף בשלוש לפנות בוקר - בסיכומו של יום מדובר בבחירה אישית. הרי מבחינה קולינרית, טבעונים הם המיעוט הנרדף של העולם. בכל שיחה הם נאלצים להגן על דעותיהם ואורח חייהם, בכל ארוחה כולם מעבירים להם את הכרוב הכבוש ומכריזים - "הנה, זה בשבילך במיוחד". אני מרחם על הטבעוניים שאוכלים רק אוכל שקרניבורים מציעים להם.
טבעונית, אבל אם צריך היא תטעם בשר

מאסטר שף זה לא חתיכת טופו במרק ירוק
בסופו של דבר נראה כאילו היחיד שהצליח להישאר אמיתי היה יונתן רושפלד שמראש הכריז על מוגבלותו התפיסתית והצהיר שעבורו מאסטר שף זה דג עם כל העיניים בחוץ ולא חתיכת טופו צפה במרק ירוק. לגיטימי - זה הפורמט של התכנית ואף מתמודד לא ישנה זאת.
עם זאת, חשוב גם להדגיש את החשיבות שבחשיפת המטבח הטבעוני לצד המטבח הישראלי נוטף שומן הכבש. אם היא תיאלץ לטעום בשר כדי להתקדם בתכנית זו תהיה מכה קשה לטבעונים, אבל בסופו של דבר טבעונות זו בחירה ולא מועדון חברים עם קוד נוקשה ואם מה שעושה לה טוב זה לבשל - שלא תיתן לאף אחד לעצור אותה.