mako
פרסומת

מרק פטנט, קארמה טובה ופסולת: מה למדנו ממתמודדי "מאסטר שף" העונה?

גם הפעם "מאסטר שף" השאירה אותנו עם יותר מטיפים לבשלנים, אלא ממש כישורי חיים. בין תעוזת המתמודדים לאידיאולוגיות שנבחנו על האש, הבנו שהצלחה בתחרות היא הרבה יותר ממנה מנצחת. רגע לפני שהמאסטר־שפית הבאה של ישראל מוכרזת, ריכזנו את כל הדברים הקטנים והגדולים שלמדנו מהעונה

דסק קשת 12
mako
פורסם:
הדס בנדל, אייל שני
הדס בנדל, אייל שני|צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12
הקישור הועתק

הגיע הזמן לסגור את האש, להחזיר את השאריות למזווה ולמקרר ולסכם את העונה הזו של "מאסטר שף". הייתה עונה שהיא כל הטעמים - שופטים חריפים, הדחות מרות ומתמודדים מתוקים (פרק הגמר הערב, שלישי, אחרי החדשות, קשת 12). רגע לפני שתוגש מנת הניצחון ותוכרז המאסטר-שפית הבאה של ישראל, עצרנו לחשוב על השיעורים החשובים שלמדנו בדרך לסעודה מעולה מחברי הנבחרת והשופטים המנוסים. הרי לפעמים גם התוצר הכי שרוף, מריר ובלתי צפוי יכול להניב בפעם הבאה את אותה המנה ברמת שף, לא? זו רשימת הדברים שאנחנו לוקחים ממתמודדי העונה גם למטבח, אבל לגמרי גם לחיים.

  1. ההבדל בין לקחת השראה ללהעתיק הוא דק למדי.ניסיון לשחזר בדרך כלל לא ייצא טעים כמו המקור, כדאי לנסות להביא את עצמך. למשל במשימת שחזור השאריות של השף רז רהב, שכל בשלן לקח למקום שלו.
  2. בישול הוא גם דבר אידיאולוגי.אם את צמחונית (אוהבים אותך הדס) יש סיבה שאת לא אוכלת עוף, אבל זה ממש לא אומר שתלכי הביתה בגלל התנגשות ערכית כזו או אחרת. צריך להישאר נאמנה למי שאת.
  3. תמיד יש פתרון יצירתי.אם באידיאלים עסקינן, למדנו שתמיד יש דרך חלופית להוציא מעז קצת מתוק.
  4. הסתכנתם? הגיע זמן ללכת על בטוח.אםניסיתם לעשות משהו חדש ולא הלך, זה ממש בסדר. בפעם הבאה תעשו משהו שאתם מכירים טוב - זה גם ירים לכם את הביטחון (כן דורין ורותי, אנחנו מדברים גם על בצקים).
    יובל רוזן
    מתוך "מאסטר שף"|צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12
  5. לפעמים כדאי ללכת עם האינטואיציות שלך,וממש לא בהכרח עם ביקורות השופטים. זוכרים את מנת הגזרים ברוטב קפה של יובל רוזן?
  6. איך תדעו מה יש בפנים אם לא תטעמו?כן, גם אם זה בשר חי או נלקח הישר מהמחבת הרותחת.
  7. צריך לאכול את מה שבישלתם.הצד השני והמתסכל של אותו המטבע.
  8. ניצן ידעה הכי טוב -"לאנשים האלה (ארבעת השופטים) יש עצות טובות, אולי הם שפים".
  9. מסורת היא למסורתיים.זה שמשהו נהוג בצורה מסוימת, ממש לא אומר שחייבים לעשות אותו ככה.
    ענת אגמון
    צילום: מאסטר שף, קשת 12
  10. סעיף הערכה לכל המושגים הקולינריים שלמדנו:מבודאן בלאן, לבלוטין, לטורטליני, לקולי פטל, מדי עונה המתמודדים מפתיעים אותנו מחדש ומעשירים לנו את השפה.
  11. אתם בלתי מנוצחים.אפשר להמשיך ולדסקס מי יהיה המודח הבא גם במרחב המוגן.
  12. קארמה טובה, מנה טובה.אם עבדתם בקבוצה או בזוג והייתה אווירה אש (מילולית, להבה) אז כנראה שיטעמו שעשיתם הכל באהבה. לעומת זאת, אם הייתם עסוקים בלהתקוטט אולי שרפתם הכל. שימו לב שגם במשימת הרביעיות, וגם בשלב הדו-קרבים - אלו שהייתה ביניהם הכי הרבה הרמוניה, ניצחו.
  13. גם צחי כבר הבין:הדרך הכי טובה להרשים לא-ישראלים בחו"ל היא כמובן, להכין להם שקשוקה שווה בהוסטל נידח.
    חיים כהן, אייל שני, רותי ברודו, ישראל אהרוני
    מתוך "מאסטר שף"|צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12
  14. פסולת? לא בבית ספרנו.לפעמים גם החלקים הכי לא ייצוגיים, שוליים ומפתיעים בחומר גלם יכולים להיות המעדן הכי טעים.
  15. יש ערך בפשטות.גם המנה הכי טריוויאלית מבית אמא יכולה להפוך למאסטר פיס אם רק תאפשרו לה.
  16. טבח טוב נמדד גם ביכולת שלו לעבוד עם דברים שהוא לא אוהב.אהרוני אמר את זה, לא אנחנו.
  17. בלגן לא אומר שמכוער.גם העמדה הכי מלוכלכת או גרבוב המרכיבים ההפכפך, יכול להניב תוצאות יפות.
  18. עצה מחיים כהן:אם אין לכם זמן להכין את המרק, תבשלו אותו על רצפת התנור. זה יאיץ את זמן הבישול.
    רותי גור, דורין עבדן
    צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12
  19. לחשוב בגדול.תמיד, אבל תמיד, לחיות מעל רמת החיים שאתם יכולים להתקיים בה - וכמובן לאכול טוב.
  20. נסיים במהות."'מאסטר שף' נותן לך סוג של סבל שאת מאוהבת בו".