mako
פרסומת

"נמצא בסיטואציות קשות, יש לחץ ודופק גבוה במשך שעות"

ביום-יום עובד שלו חזן כחוקר פרטי, שם הוא מבצע מעקבים ומנהל חקירות במטרה לגלות את האמת ולעזור לאנשים. כחלק מהמקצוע הוא למד איך להתמודד עם מצבי לחץ, ניסיון שהביא איתו אל התחרות הקשוחה ב"מאסטר שף". בריאיון ל+12 סיפר על הכוחות שעוזרים לו במשימות - ועל הרצון הגדול להצליח: "אלחם ואשים סכין בין השיניים אבל לא אדרוך על מישהו"

דורון קריא
פורסם:
שלו חזן
צילום: מתוך "מאסטר שף 12", קשת 12
הקישור הועתק

ב"מאסטר שף" מתמודדים הבשלנים עם משימות קשוחות, שעון מתקתק וביקורות מהשופטים שיקבעו את עתידם בתוכנית (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12). בעוד שלאורך העונות הגיעו משתתפים שהתקשו לעמוד בלחץ, יש גם את מי שלא מתרגש ויודע לשמור על ריכוז - כמו שלו חזן, שסיפר בריאיון בלעדי ל+12 על התרומה של הניסיון שלו כחוקר פרטי להתקדמות בתחרות.

"מהניסיון שלי בחיים ובעבודה, לחץ מחדד אותי", אמר. "נמצא בסיטואציות הרבה יותר קשות מתחרות כזאת, כשאתה במעקב אחרי מישהו בלי שהוא יראה אותך - זה לחץ שבמשך כמה שעות הדופק שלך על מאתיים עד שתסיים את העבודה. אני פחות מרגיש איבוד עשתונות ואני רגוע, אבל מבפנים יש לחץ לעבור כמו בכל תחרות".

במשך 25 השנים שבהן עבד במשרד חקירות, נתקל חזן בסיפורים יוצאי דופן. "היו דברים בתקשורת שבחלק מהם היד שלי נגעה וזה בכל תחום", סיפר ופירט: "כאלה שמואשמים ברצח ויושבים בכלא, אנשים שמואשמים בהטרדה מינית וצריך לבדוק אם הם עשו את זה או לא, ילדה בת 3 שנחטפה עם אמא שלה לחו"ל ומצאו אותה אחרי 30 שנה, ירושות שנוכלים עוקצים - אלה דברים שאני עושה ממקום של טוב, מציל אנשים מכל מיני סוגים. היה בתקשורת על בחור שטיפלתי בו, האשימו אותו ברצח לכאורה והוא ישב כמה שנים בכלא. הצלחנו להוכיח שהוא בכלא בגלל שקצין רצה לסגור את התיק, מצא שעיר לעזאזל והלבישו עליו תיק שהוא לא עשה".

לצד חיי העבודה האינטנסיביים, שיתף חזן באהבתו לספורט אתגרי ואקסטרים - לכך הוא הוסיף אתגר חדש בתחרות הבישול. "אני מאוד תחרותי, מי שעושה מרתונים חייב להיות תחרותי", אמר. "אהיה תחרותי עד לאיפה שאמא שלי לימדה אותי שהלב פוגש אותי, הוא מוביל אותי לכל מקום. עושה דברים שעושים לי טוב בפנים, לא אדרוך על מישהו כדי לעלות למעלה. אלחם ואשים סכין בין השיניים אבל לא אדרוך על מישהו".

"הבת שלי רשמה אותי. אני המבשל היחידי בבית והבנות אוהבות את האוכל, זה בא לי מסבתא כשהייתי צעיר", הוסיף. "היום זה מגיע ממקום שבו אתה חוזר מיום עמוס. חוקר זה לא משהו קל, זה אינטנסיבי ואתה רואה דברים במעקב או בחקירה, מגיע הביתה ורוצה להוריד את הלחץ. אני הולך למטבח ומכין אוכל, זה ממלא אותי".

פרסומת

אתה חושב שאתה מהווה איום למתמודדים האחרים?
"כן, אולי בגלל שאני משדר את זה ואולי בגלל שיש לי מספיק ניסיון בחיים ויש פה הרבה צעירים. מבחינה קולינרית, כולם טובים ותותחים. הרמה מאוד גבוהה, תמיד צריך להמציא את עצמך מחדש. אנחנו לא ישנים כי קופצות לנו מנות במחשבות בלילה, זה הלחץ שנובע מהתחרותיות ומהרצון להצליח".

מי מהשופטים הכי הפתיע אותך?
"שרוף על כולם. הופתעתי כשפגשתי שופטים שבטלוויזיה נרתעתי מהם מכמה שהם מפחידים ודווקא פה הם מרגיעים. מאהרוני מאוד נלחצתי והוא הפתיע אותי לטובה בזה שהוא מרגיע ומבין את הצד של המתמודד, לא ראיתי את זה אצלו בטלוויזיה".