ענת אגמון: "מסכימה עם ההחלטה, הייתי מדיחה את עצמי"
ימים ספורים לפני הגמר של "מאסטר שף", החליטו השופטים להיפרד מענת אגמון שסיימה את דרכה בתחרות הבישול. בריאיון ב"שישי בבוקר עם גלית ויואב" סיפרה המתמודדת על ההדחה - ונזכרה ברגעים המותחים שבהם השופטים התלבטו: "ניצן ואני רעדנו ולא ידענו את נפשנו"

לאורך העונה ב"מאסטר שף" הרשימה ענת אגמון את השופטים והגישה מנות שסחטו מחמאות - אבל המתמודדת סיימה את דרכה בתחרות רגע לפי הגמר (שלישי, אחרי החדשות, קשת 12). לאחר ההדחה, התראיינה הבוקר (שישי) אגמון ב"שישי בבוקר עם גלית ויואב" וסיפרה על הפרידה מתוכנית הבישול.
"מסכימה עם ההחלטה, הייתי מדיחה את עצמי. השופטים התלבטו התלבטות ארוכה מאוד, הם עמדו בצד בזמן שאני וניצן אהרן רעדנו ולא ידענו את נפשנו", סיפרה אגמון על הרגע המותח בחצי הגמר. המתמודדת סיימה את דרכה בתוכנית בסוף המשימה שבה שילבה בין חומרי הגלם מיסו ושמיר: "החלום שלי היה להיות שף שרוקח רטבים, במידה מסוימת אני מגשימה את זה ביין שאני עושה אבל זה בצורה אחרת - בבישול יש את כל המרכיבים והתבלינים בעולם ואפשר לרבד אותם בצורה שהגפן מאפשרת רק חלק ממנה. כשנותנים מיסו ושמיר, את חייבת לעשות רוטב כי אין לך מרכיב".
"הזיה גמורה, זה מבחן אומץ", הוסיפה אגמון על השילוב המסובך שביצעה במשימה. "זה מאוד קשה ולכן הלכתי על מנה שהמרכיב העיקרי בה הוא רוטב". המגישה גלית גוטמן שיתפה: "מי שמכיר אותי יודע שאני אוכלת קודם כל את הרטבים, אוכל זו רק סיבה לרוטב עצמו. אנחנו מגיעים למסעדות הכי טובות בעולם ויגאל מתבייש - אני מזמינה קטשופ ומיונז כי מבחינתי זה רוטב, אם אנחנו בארץ אז אני מזמינה גם עמבה וטחינה. לא מעניין אותי איזה אוכל בא בפנים".
איך את מסכמת את החוויה בתוכנית?
"אחת החוויות הטובות בחיים שלי, משמחת, מעוררת ומאחה. פגשתי את עצמי מגיל עשרים ואת הוויתור על הדבר שאני אוהבת, נתתי לה להוביל את התהליך. כשאת נותנת לילדה משוגעת בת עשרים לקחת את ההגה הפנימי שלך אז יוצאים דברים שהם וואו. עכשיו כשאני צופה בתוכנית כמו כולם אני מקבלת את התמונה המלאה, לא ידעתי מה המתחרים האחרים עשו".
איזה מנה הכי נהנית להכין?
"את הכבד בקר, המנה הטיפולית לאייל שני. הוא הגיע עם טראומת ילדות והוא לא נוגע בזה, אמר שהוא לא ישן בלילה לפני כי הוא ידע שהוא עתיד לטעום את זה. ניגשתי לזה בזהירות ובחרדת קודש, הוא אמר שהוא נהנה מהמנה ושהכוח הפנימי מהחוויה הטובה יכול לעזור לצאת מטראומה".
יש חומרים שלא רצית לקבל במשימות?
"אני לא אוכלת חלקי פנים וגם לא מכינה - אבל היה לי מוח, כבד, שקדי עגל. באתי לתוכנית בישול, אז אמרתי שזה מה שצריך לעשות".

"אני בוגרת בדור משאר המתמודדים, בגיל אני קרובה יותר לשופטים. הפרידה הייתה מאוד קשה", אמרה אגמון על ההדחה והוסיפה על ההחלטה להצטרף לתוכנית: "הבת שלי כתבה לי שאם לא אלך אז אני אפסית, מה אפשר לעשות מול אמירה כזאת של ילדה בת 22 שאת כל היום הולכת על ביצים רק כדי שהיא תאהב אותך?".
אחרי שעברת את המסע, את מבינה שאת יותר טובה ממה שחשבת?
"הבעיה היא תמיד הביקורת העצמית, על כל דבר שאני מבשלת אני תמיד אומרת שזה לא מספיק טוב - זה לא יפסיק".