mako
פרסומת

"סדר עולמי חדש": המנה שהעלתה את יובל רוזן לגמר "מאסטר שף"

היחידה שהיה לה אומץ לקחת את מרכז המנה ולהפוך אותה לסוג של תיבול, היא יובל רוזן. צלעות הטלה נהפכו לרוטב, כשהמרכיב העיקרי היה בכלל ירקות. נגד כל הסיכויים, ההברקה הזאת הביאה לה את הכרטיס הראשון לגמר - ולנו יש את המתכון

דסק קשת 12
mako
פורסם: | עודכן:
יובל רוזן - המנה שהביאה אותה לגמר
צילום: נמרוד סונדרס, קשת 12
הקישור הועתק

דלועים בשומן טלה עם רוטב חמאת מלון וקרמבל שומן - יובל רוזן 

רכיבים: 

דלעת יפנית

דלעת רגילה

 

לציר שומן טלה -

צלעות טלה

מים

תימין

מרווה

פטרוזיליה

כוסברה

מלח

פלפל שחור גרוס

 

לקרמבל שומן טלה -

חתיכת שומן טלה (נקייה)

קליפת לימון מגוררת

פיסטוקים קלויים וקצוצים

 

לרוטב חמאת מלון -

שומן הטלה שנותר במחבת

מעט מהציר שהכנו

תימין

מיץ מלון סחוט (או רסק מלון)

חמאה

מלח

פלפל שחור

 

לסלטון -

דלעת

מלון

שומן טלה

מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

 

לשמן בזיליקום -

עלי בזיליקום

מים רותחים ומי קרח

שמן ניטרלי

אופן ההכנה:

  1. מכינים ציר שומן טלה: צורבים את צלעות הטלה בטאבון כדי לשחרר שומן. שומרים את השומן שנמס. מוסיפים חצי מהשומן לסיר עם מים, תימין, מרווה, פטרוזיליה וכוסברה. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, ליצירת ציר שומן טלה ארומטי. מסננים.
  2. מבשלים וצולים את הדלועים: חותכים את הדלועים לקוביות אחידות ויפות, ומבשלים בציר השומן 10-15 דקות, עד שהקוביות רכות אבל עדיין יציבות. מסננים. שומרים את הדלועים ואת שארית הציר.
  3. צולים את הדלעת: מערבבים את קוביות הדלעת עם מעט משומן הטלה שנאסף מהצלעות, מלח ופלפל. צולים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד לצריבה יפה.
  4. מכינים קרמבל שומן טלה: קוצצים את שומן הטלה לקוביות קטנות. צורבים במחבת עד שהשומן פריך וזהוב, ומסננים. מוציאים את פירורי השומן ומשאירים במחבת את השומן שנמס. מערבבים את הפירורים עם קליפת לימון ופיסטוקים קצוצים לקבלת קרמבל שומני -קריספי.
  5. מכינים רוטב חמאת מלון: מוסיפים למחבת עם השומן את הציר, התימין ומיץ המלון. מצמצמים מעט. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מתבלים.
  6. מכינים סלטון נא של דלעת ומלון: פורסים את הדלעת והמלון דק דק במנדולינה. צורבים את פרוסות הדלעת קלות במחבת עם מעט שומן טלה. מצננים, ומערבבים עם פרוסות המלון. מתבלים בלימון, מלח ופלפל.
  7. מכינים שמן בזיליקום: חולטים את עלי הבזיליקום במים רותחים ומעבירים למי קרח. סוחטים. טוחנים את העלים בבלנדר עם שמן ניטרלי עד לקבלת שמן בצבע ירוק חי. מסננים.
  8. מרכיבים את המנה: מניחים בתחתית הצלחת את קוביות הדלעת הצלויות. יוצקים מעל רוטב חמאת מלון חמים, ומסדרים את הסלטון. מפזרים קרמבל שומן טלה עם פיסטוקים ולימון ומסיימים בכמה טיפות של שמן בזיליקום מסביב.