mako
פרסומת

"זה היה מלחיץ. כשאני מוציאה משהו מהידיים שלי זו אחריות"

יובל רוזן זכתה אתמול בעונה הזו של "מאסטר שף", ובוקר לאחר מכן כבר התייצבה באולפן אצל ניב רסקין - לסכם את התהליך, ולהסתכל הלאה. בריאיון היא סיפרה על רגעי הניצחון המלחיצים, והאירוח לצד הפיינליסטיות האחרות במסעדה של השופט חיים כהן: "כיף שהוא מגדל את הדור הצעיר ונותן לנו פלטפורמה"

דסק קשת 12
mako
פורסם:
חיים כהן ויובל רוזן
חיים כהן ויובל רוזן|צילום: חיים כהן: מתוך האינסטגרם | יובל רוזן: מתוך האינסטגרם
הקישור הועתק

אתמול לאחר גמר דרמטי וצמוד במיוחד, ניצחה יובל רוזן את העונה ה-12 של "מאסטר שף". זוהרת לאחר הזכייה, הגיעה המאסטר-שפית הבאה של ישראל לריאיון אצל ניב רסקין - הפעם בידיים ריקות מאוכל: "אני מצטערת חברים, אבל סיימתי את הערב מאוחר", היא צחקה וסיפרה על חוויית הגמר: "היה מטריף, יום מאוד ארוך. עמדתי על הרגליים ובישלתי במשך 14 שעות".

רוזן אהבה בישול עוד הרבה לפני "מאסטר שף": "כשאני נכנסת למטבח, אני במקום שאני הכי אוהבת בעולם. הכל מתנתק לי שם, אני באזור אחר. כשאני מתחילה לבשל אני מבינה מה הרעיונות שלי והכל בזרימה". היא הוסיפה: "תחשוב על הדבר שאתה הכי אוהב לעשות בעולם, בשבילי זה בישול. אני משתגעת במטבח. למדתי לבשל מהחיים, יש לי את זה ב-DNA מהמשפחה אבל עם החיים למדתי טעמים - חמוץ, מתוק, אוממי".

השבוע בישלה רוזן לצד שתי הפיינליסטיות האחרות, הדס בנדל וניצן אהרן, במסעדה של השופט חיים כהן. "הוא איש מקסים ומדהים", היא החמיאה לו אבל הסתייגה: "אבל זו הייתה חוויה מלחיצה, כשאני מוציאה משהו מהידיים שלי זו אחריות, אבל היה ערב מהמם והזדמנות מצוינת לעשות סרוויס. הוא טיפל בהרבה דברים מאחורי הקלעים, אבל איזה כיף שהוא מגדל כאן דור צעיר ונתן לי את הפלטפורמה לבוא אליו".

איך נראית ארוחת ערב שגרתית אצלך?
"פסטה עגבנתיות פצצתית, עם טון חמאה".

איזה טיפ קולינרית היית נותנת לבשלנים חובבים?
"להשקיע בחומרי גלם. עגבניות טובות, ירקן שיודע להביא סחורה ישראלית, לשדרג את המלח במטבח ובכללי טיפה את המוצרים שאנחנו קונים".

בהמשך לכך, סיפרה רוזן על תוכניותיה לעתיד, אחרי שקטפה את הטייטל הנחשק. ספויילר: הן לא כוללות מסעדה. "אולי אחלק את הטיפים שמשדרגים לי את המטבח. להיות באינסטגרם, לשתף טיפים, לעשות פופ-אפים ולתת לאנשים לטעום. לפתוח מקום משלי זה אירוע מורכב".