mako
פרסומת

"מלכת העוגות": מתכון לפחלבה הגרוזינית הכי מדוברת

המתמודדת הצבעונית של "מאסטר שף", רותי גור, הביאה מנה שהצליחה לסקרן כמעט כל מי שיושב לצפות בה. mako eats יצאו לצלם אותה בגרסה ביתית ומיוחדת למה שהיא מכנה - מלכת העוגות של המטבח הגרוזיני. המתכון כאן

דסק קשת 12
mako
פורסם:|עודכן:
פחלבה - רותי גור
צילום: מאסטר שף, קשת 12
הקישור הועתק

פחלבה גרוזינית - רותי גור

מרכיבים:

לבצק -

5 וחצי כוסות קמח לבן
ביצה אחת (גודל m)
חצי כפית מלח
קורט סוכר
5 כפות שמן קנולה (50 מ"ל)
חצי כף וודקה
2 כוסות מי סודה (480 מ"ל)

למלית -

4 כוסות אגוזי מלך/בוטנים קצוצים לאורך (360 גרם)
כוס צימוקים (150 גרם)
3/4 כוס סוכר לבן
כף דבש/סילאן (22 גרם)
חלבון מביצה אחת (גודל m)
חצי כפית שטוחה קינמון
1/4 כפית שטוחה ציפורן

לזילוף על עלי הבצק -
רבע כוס שמן קנולה

אופן הכנה:

1. לאחד את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק. להוריד למשטח עבודה ובידיים משומנות ממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק אלסטי (כ-10 דקות במיקסר).
2. לאחר כ- 20 דקות חוזרים על פעולת הלישה, מכסים ונותנים מנוחה של כשעה.
3. מחלקים את הבצק ל- 26 כדורים שווים ומשהים למנוחה של כרבע שעה.
4. מרדדים כל כדור בצק לעלה דק ומכסים למנוחה קצרה נוספת.
5. פותחים כל כדור בצק לעלה דק יותר(מתחילים מכדור הבצק המרודד הראשון שרידדנו קודם).
6. מניחים על תבנית משומנת (קוטר 28) כששולי הבצק תלויים מעבר לשולי התבנית.
7. ממשיכים כך להניח בשכבות 13 עלים כשעל כל עלה מזלפים מעט שמן בעזרת אצבעות הידיים. מעל מפזרים את המלית (לאחר שערבבנו את כל חומרי המלית יחד).
8. מכסים את המלית ב- 13 שכבות נוספות ומזלפים מעט שמן גם מעל השכבה האחרונה.
9. משהים למנוחה של כחצי שעה ורק לאחר מכן מסירים ומיישרים את עודפי הבצק סביב התבנית.
10. חותכים ל- 12 משולשים ואופים תחילה בחום של 180 מעלות כ- 15 דקות. מורידים את החום ל- 160 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ- 15 דקות.

מצאתם טעות לשון?