mako
פרסומת

טיפים לחיים: כך תכינו את השניצל המושלם על פי סיוון בריק חן

אין כמעט בית בישראל ששניצל הוא לא מאכל קבע אצלו. יש אין ספור שיטות הכנה, תבלינים, צורות הגשה ותוספות, אבל דבר אחד אין ויכוח: זה הכי טעים בעולם. אחרי המשימה ב"מאסטר שף", מתמודדת העבר סיוון בריק חן חשפה בתוכנית "המאסטריות" של V1 את כל הטיפים שלה לשניצל המושלם - אז תקראו טוב

פורסם:
שניצלים סיוון בריק חן
צילום: פרטי, פרטי
הקישור הועתק

משימת השניצל שקיבלו מתמודדי "מאסטר שף" כדי להבטיח את מקומם בנבחרת, הבהירה באופן די וודאי: כנראה שמדובר באחד המאכלים הכי אהובים בכל בית בישראל. הבשלנית ויוצרת התוכן סיוון בריק חן, קיבלה אתגר במסגרת התוכנית המלווה "מאסטריות" של V1, להכין את השניצל המושלם. רגע לפני הפרק הבא (ראשון, אחרי החדשות, קשת 12), היא משתפת בטיפים הכי טובים שלה ובסודות שיהפכו את המאכל הפשוט - לגורמה של יום יום.

"אני צמחונית כמעט כל החיים שלי, ואם יש דבר אחד ששבר אותי עם השנים – זה שניצל. אין על שניצל דק, עשוי טוב, עם ציפוי זהוב וקריספי שכיף לנגוס בו. אין מישהו שטעם את השניצל שלי ולא אמר 'איך יוצא לך שניצל כזה מושלם?'. אז בואו אני אגלה לכם:

  1. שמן עמוק - חובה! לטגן רק בשמן עמוק כדי לקבל את הקריספיות המושלמת. טיפ שלי: שימו חתיכת גזר בשמן, היא עוזרת למנוע מהשמן להישרף.
  2. הביצה - לא סתם ביצה. אני מוסיפה לה אבקת שום שנותנת טעם ממכר.
  3. הציפוי - הכי חשוב. תערובת של פירורי לחם, פירורי פנקו והמון אבקת שום. אני מצפה את השניצל כמה פעמים ומהדקת חזק עם הידיים עד שאין פינה בלי פירורים והוא יוצא עם שכבה מושלמת.
  4. אחרי הטיגון אני מניחה את השניצלים על רשת, לא על נייר סופג, כדי שהשמן יטפטף החוצה וישאיר אותם פריכים.
  5. כשמדברים על השניצל האולטימטיבי מבחינתי זה או שניצל חלה עם חלה טרייה, מטבוחה, חצילים, פטרוזיליה ולימון כבוש, או השילוב הקדוש: שניצל עם מקרונה בסלסה. בעיניי זה הכי אוכל של בית וזה מה שתמיד בא לי.


מצאתם טעות לשון?