מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

זה לא נהיה קל יותר, גמר "מאסטר שף" מתקרב בצעדי ענק

ככל שהפרקים עוברים, לחץ המתמודדים גובר והשאיפה למנה מושלמת גדלה, כמו גם ציפיות השופטים. ברבע הגמר המתמודדים קיבלו משימה ארוכה ומבלבלת שדרשה מהם כושר החלטה מהיר, הבנה כללית וחשיבה מחוץ לקופסה, בסופה נפרדו ממתחרה. אה, ואמרנו כבר שהשופטים נעלמו?

דסק קשת 12
mako
פורסם:
חיים כהן
צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12
הקישור הועתק

רגע לפני חצי הגמר המרגש של עונת "מאסטר שף" (רביעי, לאחר החדשות, קשת 12) רבע הגמר נפתח בסימן מסתורי, חמשת המתמודדים אסתר, איתי, ראיה, נטלי וניסים הופתעו לגלות כי השופטים אינם. המזווה השתנה ומאות מצרכים נאסרו לשימוש, רק מה שבצבע אדום נשאר. ואם כל זה לא מספיק מבלבל, קצב שמגיש מבחר רחב של בשר אדום הופיע. המתמודדים המבולבלים התחילו לבשל מבלי לדעת מה המשימה ולמי הם מבשלים.

לאט לאט המתמודדים קיבלו עוד רמזים, אבל התמונה לא בהכרח התבהרה עבורם, להפך. לאחר שהתחילו להכין את המנה שלהם עם נתחי בשר אדום, הם הופתעו לגלות שנאסר עליהם להשתמש בכל כלי ההגשה מלבד קרש חיתוך שעליו שלוש קערות קטנות. המשמעות - תבשילים, מרקים או כל מנה נוזלית אחרת שזקוקה לכלי קצת יותר קעור, יצטרכו להיות מוגשים בדרך יצירתית, או שהמתחרים ישנו כיוון ויכינו משהו אחר.

לקראת סוף המשימה, השופט אייל שני הרגיש שהמתמודדים זקוקים להכוונה נוספת ולכן הגיש להם דף עם משפט פואטי שכל מתחרה פירש בצורה אחרת. "שמש אדומה שצובעת את קצף הגלים המתנפצים אל הים". מיותר לציין כי את רוב המתמודדים המשפט רק בילבל יותר אבל בסופו של דבר כל אחד מהם מצא את הפרשנות שלו והכין את המנה המנצחת שלו למשימה.

הדחה בשלב כל כך מתקדם של העונה היא לא דבר קל, לא להחלטה ולא בסופו של דבר כשנאלצים להיפרד מאחד המתמודדים. השופטים הסכימו ביניהם כי המנות של כל המתחרים היו לא פחות ממעולות, אבל מישהו חייב ללכת. לאחר התייעצות והתלבטות קשה בין שני המתחרים שהכינו את המנות הכי פחות טובות - איתי וראיה, החליטו השופטים בכאב לב גדול לשלוח לביתה את ראיה. לצד העצב הגדול של השופטים והמתמודדים, הייתה גם התרגשות ענקית לקראת חצי הגמר אליו יעלו ארבעת המתמודדים איתי, אסתר,נטלי וניסים.

ארבעת המתחרים שעולים לגמר "מאסטר שף"
צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12
מצאתם טעות לשון?