מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מתכוני הבצק המושחתים שפינטזתם עליהם כל החג

מבריוש צרפתי ועד לחמניות יפניות: בין אם טסתם בחג הפסח או שנשארתם בבית צמודים ל"מאסטר שף", בוודאי ראיתם את משימת הבצק שגרמה לכולנו להזיל ריר ולכסוס את הציפורניים מרוב מתח. קיבצנו לכם את מתכוני הבצק הכי מגרים, שכנראה לא ידעתם אפילו שאפשר לפנטז עליהם. בתיאבון!

דסק קשת 12
mako
פורסם:
סינבונס. זה אחד בשבילנו
זה אחד בשבילנו|צילום: נופר צור, mako אוכל
הקישור הועתק

המשימה האחרונה שקיבלו המתמודדים ב"מאסטר שף" (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12), בה היו צריכים להכין בצקים בטכניקות בישול שונות, באה בדיוק ברגע שהיינו הכי צריכים אותה - אחרי שבוע של חג נטול חמץ. ישבנו מול הטלוויזיה וצפינו במתח, כשכל מה שיכלנו לחשוב עליו זה כמה בא לנו פחמימה ריקה. בדיוק בשביל זה אספנו לכם מתכונים שווים במיוחד של מאפים, קינוחים, חלות, פיתות וכל מה שאפשר לחלום עליו אחרי שפסח נגמר:

  1. בורקס פיצה- תעמידו פנים שלא פינטזתם על זה כל החג, אנחנו יודעים את האמת.
    בורקס פיצה. לא רק ילדים אוהבים
    בורקס פיצה. לא רק ילדים אוהבים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
  2. משה בתיבה- איזה אבסורד שדווקא את זה אי אפשר לאכול בפסח.
    משה בתיבה בבצק פילאס
    משה בתיבה בבצק פילאס|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
  3. לחמניות יפניות ממולאות- איכשהו כולם ביפן, לכם נשאר רק להכין לחמניות.
    לחמניות יפניות ממולאות
    לחמניות יפניות ממולאות|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
  4. פיתות ביס ממולאות- הדבר היחיד שיותר מגרה מהפיתות זה המילוי שלהן.
    פיתות ביס ממולאות
    פיתות ביס ממולאות|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
  5. לאפה מחמישה מרכיבים- אולי הן יוכלו להקפיץ אותנו כבר לל"ג בעומר?
    פיתות עיראקיות
    פיתות עיראקיות|צילום: רות אופק, mako אוכל
  6. חלת פיצפוצי שוקולד- גם ככה כל יום בשבוע האחרון הרגיש כמו סופ"ש.
    מאפה שמרים ושוקולד צ'יפס - בציעה
    בציעה|צילום: נופר צור, mako אוכל
  7. קרואסונים מהסופר שהפכו לארוחת מלכים- ברד פודינג עם טוויסט מרגש.
    ברד פודינג קרואסונים - לפני האפייה
    לפני האפייה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
  8. בריוש שכל אחד יכול להכין- אל תתבאסו אם המתקפה האיראנית שיבשה לכם את הטיסה לפריז.
    בריוש של אביבה
    בריוש של אביבה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
  9. סינבונס עם טריק- אחרונים, חביבים ומושחתים. כל מה שיכולנו לחלום עליו בין מצה למצה.
    סינבונס עם טריק
    סינבונס עם טריק|צילום: נופר צור, mako אוכל