שם: אריה רוזנשטוק
גיל: 63
מהיכן בארץ: חיפה
עיסוק: מנהל קבוצת הפייסבוק "האוכל של אריה באהבה"
ציפית שתגיע לשלב לנבחרת?
"ציפיות זה לכריות. אני לא מצפה לכלום, מה שיוצא אני מרוצה. זה היה בקטע של פריסטייל, הגעתי ועשיתי את העבודה, אם עברתי סבבה, אם לא גם סבבה".
למה לדעתך דווקא אתה הגעת לנבחרת מבין כל המתמודדים?
"יש לי איזה סוג של ייחוד מבחינה של עשייה, דרך, איך להציג את הדברים".
מה זה בישול בשבילך?
"הכל בחיים. אבא שלי היה שף, אמא שלי הייתה שפית, מגיל קטן אני מבשל. הסתובבתי במטבחים כל החיים שלי".
יש לך סגנון בישול שאתה מתמחה בו?
"ב-4 שנים האחרונות אני מתמחה בעוגיות מרוקאיות ברמה מאוד גבוה. מבחינת בישולים, רטבים, מאפים ודברי מאפה, בצקים זה החיים שלי".
זוכר אתגר מסוים שהיה לך כשהתחלת לבשל?
"אני מכור נקי מסמים וכל דבר שמשנה מצב רוח כבר 17 וחצי שנים. עברתי גמילות, בתי סוהר, אין משהו שלא עברתי בחיים בכל פרמטר. אז בשבילי להגיע לאן שהגעתי היום זה ניצחון. אני דוגמא לאחרים שזה אפשרי".
מה הביא אותך לבשל?
"מגיל 7-8 כבר הייתי מבשל בבית. עושה סטייקים, צ'יפס וסלט כשההורים היו במטבחים שלהם".
מאיזה מקום אתה מתחבר לבישול?
"בשבילי זה אומנות. במיינד שלי אני אמן. אני מפסל בקרח, שוקולד, פירות וירקות, זה אצלי משהו שהוא פנימי".
זוכר את הרגע שהבנת שאתה באמת מכין אוכל טעים?
"הבנתי שאנשים אוהבים את האוכל שלי. משם המשכתי הלאה".
יש לך משהו שאתה לא אוכל?
"אנסה הכל".
יש ביקורת מהאודישן שזכורה לך במיוחד?
"עשיתי סוג של מאפה תפוחי עץ עם רוטב והם לא אהבו. זו ביקורת שלא רציתי לקבל אותה".
מי מהשופטים הכי היית רוצה שיאהב את המנה שלך?
"רותי. מאוד מתחבר אליה. היא לא טבחית או שפית, היא מסעדנית ואני חושב שהיא יותר אובייקטיבית".
בתוכניות ריאליטי אחרות יותר קל לקהל לבחון את המתמודדים, בתוכנית בישול זה קצת יותר מסובך. מה יגרום לאנשים להתחבר אלייך?
"התנהגות. הם לא יכולים לטעום או להריח את האוכל, אבל הם יכולים לשפוט אותי על איך אני מציג ועושה את הדברים. אם אני דומיננטי או לא".